Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Урегульовано порядок підготовки та оновлення планів безперервної діяльності, відновлення та фінансування страховика

Урегульовано порядок підготовки та оновлення планів безперервної діяльності, відновлення та фінансування страховика

Національний банк затвердив Положення про порядок підготовки та оновлення плану безперервної діяльності, плану відновлення діяльності та плану фінансування страховика (далі – Положення) з метою забезпечення безперервного виконання страховиками ключових функцій і підвищення їх фінансової стійкості.

Положення, зокрема, визначає:

  • порядок підготовки та оновлення плану безперервної діяльності, плану відновлення діяльності та плану фінансування страховика;
  • вимоги до структури та змісту таких планів;
  • порядок та умови погодження або відхилення Національним банком плану відновлення діяльності, плану фінансування страховика;
  • порядок та строки подання до Національного банку звітів про виконання плану відновлення діяльності, плану фінансування, а також перелік інформації, яка включається до таких звітів.

Положення затверджене постановою Правління Національного банку України від 21 червня 2024 року №74, яка набирає чинності з 26 червня 2024 року.

Страховики повинні затвердити план безперервної діяльності страховика, план відновлення діяльності страховика та план фінансування страховика відповідно до умов, визначених у Положенні, протягом шести місяців з дня набрання чинності зазначеною постановою.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини