Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Юридичний департамент Національного банку очолив Олександр Зима

Юридичний департамент Національного банку очолив Олександр Зима

Новим директором Юридичного департаменту Національного банку України за результатами пошуку та співбесід кандидатів із Правлінням Національного банку з 05 грудня 2022 року призначений Олександр Зима.

Владислав Бедненко, який очолював Юридичний департамент Національного банку, залишається працювати у складі цього Департаменту на посаді заступника директора Департаменту – начальника  управління  Юридичного департаменту Національного банку України.

До сфери відповідальності новопризначеного директора Юридичного департаменту належить, зокрема:

  • організація правового забезпечення діяльності Національного банку з метою надання ефективної правової підтримки у виконанні Національним банком його мандата та основних функцій відповідно до законодавства України;
  • організація та координація заходів щодо юридичного захисту прав та законних інтересів Національного банку в судових органах та забезпечення позовної роботи в межах діючого законодавства;
  • розроблення, впровадження порядку розроблення та видання нормативно-правових та розпорядчих актів Національного банку;
  • координація та організація роботи щодо розроблення законодавчих пропозицій тощо.

Юридичний департамент входить до вертикалі підпорядкування "Загальний блок", куратором якого є Голова Національного банку Андрій Пишний.

Довідково

Олександр Зима працює у сфері права понад 22 роки.

Зокрема, з 2011 року і до призначення в Національний банк очолював юридичний департамент АТ "Ощадбанк" (до 2015 року – департамент правового забезпечення).

Загалом у АТ "Ощадбанк" він працював з 2001 року, пройшовши трудовий шлях від головного юрисконсульта до керівника юридичного департаменту.

У 2000 році закінчив Чернівецький державний університет імені Ю. Федьковича за спеціальністю "Правознавство" (кваліфікація – магістр права).

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини