Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
За минулий тиждень більше тисячі громадян та представників бізнесу стали власниками військових ОВДП – депозитарій НБУ

За минулий тиждень більше тисячі громадян та представників бізнесу стали власниками військових ОВДП – депозитарій НБУ

За понад місяць із початку повномасштабного нападу росії на Україну Міністерство фінансів провело вісім аукціонів із продажу військових облігацій. За даними депозитарію Національного банку, завдяки аукціонам до державного бюджету станом на 28 березня 2022 року залучено майже 26 млрд грн та близько 12 млн дол. США.

Найбільший портфель військових ОВДП традиційно сконцентрований у банків–первинних дилерів. Водночас динамічно збільшується обсяг торгів на вторинному ринку, який за минулий тиждень зріс до 6,6 млрд грн.

На 28 березня вже понад 3 тисячі українців та представників українського бізнесу стали власниками військових ОВДП на суму майже 4,5 млрд грн та близько 1,6 млн дол. США.

Національний банк закликає долучатися до підтримки державного бюджету України та зміцнювати в такий спосіб фінансовий фронт нашої країни.

Детальніша статистика щодо військових ОВДП розміщена за посиланням. Звертаємо вашу увагу, що дані в таблиці наведені за номінальною вартістю.

Довідково

Національний банк 22 березня 2022 року розпочав публікацію статистики депозитарію НБУ щодо військових облігацій на щотижневій основі. Дані станом на 21 березня 2022 року можна переглянути за посиланням.

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини