Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Заплановано перший динамічний аукціон із продажу пам’ятних монет України "Видубицький Свято-Михайлівський монастир"

Заплановано перший динамічний аукціон із продажу пам’ятних монет України "Видубицький Свято-Михайлівський монастир"

Національний банк України проведе 11 червня 2020 року перший динамічний аукціон зі збільшенням стартової ціни із продажу пам’ятних монет України "Видубицький Свято-Михайлівський монастир":

  • перші торги – з реалізації пам’ятних монет України "Видубицький Свято-Михайлівський монастир" зі срібла (10 лотів по 10 монет у кожному лоті, 10 лотів по 5 монет у кожному лоті, 10 лотів по 2 монети у кожному лоті);
  • другі торги – з реалізації пам’ятних монет України "Видубицький Свято-Михайлівський монастир" з нейзильберу (10 лотів по 100 монет у кожному лоті, 10 лотів по 50 монет у кожному лоті, 10 лотів по 10 монет у кожному лоті).

Електронні торги із продажу зазначених пам’ятних монет зі срібла та нейзильберу планується провести на Універсальній товарній біржі "Контрактовий дім УМВБ". Аукціон відбудеться в системі електронних торгів з можливістю віддаленого доступу. Умови участі в аукціоні будуть розміщені на офіційному сайті біржі.

Національний банк запрошує усіх зацікавлених – об’єднання нумізматів, юридичних та фізичних осіб – взяти участь в електронному біржовому аукціоні.

Довідково

Національний банк започаткував пілотний проєкт з проведення динамічних аукціонів із продажу пам’ятних монет України. Цей пілот тестуватиметься у межах застосування нових підходів до реалізації нумізматичної продукції Національного банку.

Суть пілоту полягає у тому, що на етапі випуску нумізматичної продукції в обіг Національний банк проводитиме електронні аукціони із реалізації саме нових випусків.

За результатами проведених торгів, Національний банк формуватиме ціну на свою продукцію та здійснюватиме її розподіл через інші канали продажу (on-line, банки-дистриб’ютори тощо). Ціна, що сформується у результаті торгів, використовуватиметься для подальшої реалізації.

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини