Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Запрошуємо до участі у VIII Щорічній дослідницькій конференції НБУ і НБП "Маневруючи у мінливому ландшафті: центральні банки в умовах нової реальності"

Запрошуємо до участі у VIII Щорічній дослідницькій конференції НБУ і НБП "Маневруючи у мінливому ландшафті: центральні банки в умовах нової реальності"

Запрошення до участі

20–21 червня 2024 року відбудеться VIII Щорічна дослідницька конференція Національних банків України та Польщі  на тему "Маневруючи у мінливому ландшафті: центральні банки в умовах нової реальності". Захід повертається до Києва після вимушеної перерви та відбудеться в гібридному форматі: офлайн та онлайн.

У межах конференції представники центральних банків, академічної спільноти, міжнародних фінансових установ та відомих дослідницьких центрів обговорюватимуть особливості діяльності центральних банків у часи великих шоків і надзвичайної невизначеності. Мова заходу – англійська.

Запрошуємо подавати дослідницькі роботи в межах загальної теми конференції.

Приклади можливих тем (хоча тематика ними не обмежується):  

  • повоєнне відновлення через європейську інтеграцію;
  • санкції: примусове виконання і дотримання;
  • робота центрального банку у нових реаліях;
  • роль шоків пропозиції і попиту;
  • нерівність у доходах, добробуті і сприйнятті інфляції;
  • структурні зміни ринку праці;
  • перехід до стійких практик діяльності центрального банку;
  • порушення ланцюгів постачання;
  • нові виміри політики: ревіталізація регіонів та міст;
  • роль нових технологій у перебудові фінансових ринків.

Дводенний захід передбачає виступи основних доповідачів, панельні дискусії та презентації дослідницьких робіт у змішаному форматі (онлайн або особиста присутність).

Ключовими спікерами конференції будуть Перший заступник директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду  Гіта Гопінат та член Консультативної ради Виконавчої ради Європейського центрального банку Френк Сметс.

Подання робіт

Авторів, які бажають презентувати свої дослідження на конференції, просимо надіслати повний текст (у форматі pdf) або розгорнуту анотацію роботи на електронну адресу: [email protected], зазначивши в темі листа "ARC2024 Назва роботи Ім’я  Автора".

Жодних зборів за подання робіт не передбачено. 

Кінцева дата подання робіт – 29 березня 2024 року [12.00 за східноєвропейським часом (EET)]. Автори відібраних до участі робіт будуть поінформовані до 15 квітня 2024 року.

Також просимо зазначити в листі  бажаний формат участі в заході (онлайн або особиста присутність).

До відбіркової комісії конференції входять: Юрій Городніченко (Каліфорнійський університет у Берклі) – голова; Олексій Кривцов (Банк Канади), Кшиштоф Макарський та Яцек Суда (Національний банк Польщі), а також Сергій Ніколайчук, Володимир Лепушинський, Олександр Фарина та Міхне Константінеску (Національний банк України).

З будь-яких питань стосовно конференції звертайтеся за адресою: [email protected]. Ознайомитися з матеріалами конференцій попередніх років можна за посиланням.

Будемо вдячні за поширення цього запрошення серед ваших колег.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини