Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Апеляційний суд підтвердив правомірність рішення Національного банку про застосування заходу впливу до ПАТ "ДІВІ БАНК"

Апеляційний суд підтвердив правомірність рішення Національного банку про застосування заходу впливу до ПАТ "ДІВІ БАНК"

Шостий апеляційний адміністративний суд у грудні 2019 року відмовив у задоволенні апеляційної скарги позивача щодо оскарження рішення Національного банку про застосування заходу впливу до ПАТ "ДІВІ БАНК".

У вересні 2017 року Національний банк прийняв рішення про накладення на ПАТ "ДІВІ БАНК" штрафу у розмірі 2 537 000 гривень за здійснення ризикової діяльності у сфері фінансового моніторингу.

Банк звернувся до Окружного адміністративного суду міста Києва із адміністративним позовом про визнання цього рішення протиправним та його скасування.

Всебічно розглянувши матеріали справи, Окружний адміністративний суд міста Києва ухвалив рішення про відмову у задоволенні адміністративного позову.

Не погоджуючись з рішенням суду першої інстанції позивач звернувся до Шостого апеляційного адміністративного суду із відповідною апеляційною скаргою, яку судом апеляційної інстанції було залишено без задоволення, а рішення суду першої інстанції – без змін.

Нагадаємо, що відповідно до статті 60 Директиви (ЄС) 2015/849 від 20 травня 2015 р. про запобігання використанню фінансової системи для відмивання грошей та фінансування тероризму держави забезпечують опублікування інформації щодо прийнятих їх компетентними органами рішень про застосування адміністративного покарання чи заходу за порушення вимог законодавства у сфері фінансового моніторингу, а також - про оскарження таких рішень та будь-яку подальшу інформацію про результати такого оскарження. Україна зобов’язана імплементувати вказану Директиву та здійснювати публікування такої інформації відповідно до зобов’язань перед ЄС (відповідно до Угоди про асоціацію) та МВФ.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини