Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту

Міністерство фінансів України та Національний банк України застосовуватимуть платформу Bloomberg для проведення аукціонів з розміщення ОВДП

Це рішення сприятиме відкритості та розширенню бази інвесторів

Міністерство фінансів України спільно з Національним банком України вирішили запропонувати проведення аукціонів облігацій внутрішніх державних позик (ОВДП) через електронну торговельну систему - Систему аукціонів Bloomberg (Bloomberg's Auction System). Це полегшить доступ українським та міжнародним банкам для роботи на первинному ринку внутрішніх державних облігацій України.  

“Макроекономічна стабілізація та постійні зусилля з вдосконалення роботи первинного ринку державних облігацій в Україні сприяли рекордно великим інвестиціям з боку іноземних фондів в цьому році. Співпраця з Bloomberg - це наступний етап у впровадженні найкращих практик у розвитку українського ринку державних облігацій. Підвищення прозорості та обізнаності інвесторів повинно мати позитивний вплив на розширення бази інвесторів та збільшення частки державного боргу у національній валюті», - зазначив Юрій Буца, Урядовий уповноважений з питань управління державним боргом.

"Ми раді, що Міністерство фінансів вирішило співпрацювати з Bloomberg для проведення аукціонів у більш ефективний спосіб,” сказав Ніколас Бін, голова глобальних торгівельних платформ в Bloomberg. “Платформа Bloomberg забезпечує оптимальний, економічно ефективний та безпечний спосіб проведення операцій на первинних ринках для емітентів, яким інакше доводиться управляти процесом вручну або розробляти та впроваджувати власну платформу.”

“У цьому році ми спостерігаємо стійкий позитивний тренд для економіки - зростання попиту іноземних інвесторів на гривневі активи. Переведення первинних розміщень ОВДП на міжнародні торговельні платформи є черговим кроком Національного банку та Міністерства фінансів у напрямку посилення прозорості і ліквідності ринку державних запозичень, поліпшення доступу до нього, дедоларизаціі державного боргу. У подальшому ми докладатемо зусиль також для розвитку й вторинного ринку ОВДП на міжнародних платформах”, - сказав Олег Чурій, Заступник Голови Національного банку України.

Систему аукціонів Bloomberg використовується державними агенціями, центральними банками та фінансовими установами для проведення аукціонів в електронному вигляді, а учасники ринку відстежують ці аукціони та вносять заявки на купівлю. Система забезпечує безпечне та захищене середовище для випуску та викупу боргових зобов’язань, а також для виконання інших операцій на відкритому ринку - все на єдиній комплексній платформі.

Платформа повністю інтегрована з даними, новинами, аналітикою та засобами зв’язку, доступними в Терміналі. Система аукціонів Bloomberg використовується в більш ніж 30 країнах світу.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини