Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту

Національний банк адаптував операційний дизайн монетарної політики до нових умов на фінансових ринках

З 19 березня 2019 року Національний банк проводитиме монетарну політику за новим операційним дизайном, який надасть банкам більшу гнучкість в управлінні власною ліквідністю для реагування на підвищену турбулентність на фінансових ринках.

По-перше, змінюється графік проведення операцій з регулювання ліквідності. Тендери з розміщення депозитних сертифікатів та надання короткострокових кредитів рефінансування відтепер проводитимуться вдвічі частіше, тобто кожного тижня по п’ятницям.

По-друге, змінюється строковість цих інструментів з регулювання ліквідності. Двотижневі депозитні сертифікати стануть тижневими, а короткострокові кредити рефінансування, граничний строк яких раніше становив 14 днів, будуть видаватися на строк до одного місяця.

Як і раніше, ставка за цими інструментами буде встановлюватися на рівні облікової ставки Національного банку.

Зміна графіку проведення тендерів та строковості інструментів з регулювання ліквідності посилить стійкість банківського сектору до турбулентності на фінансових ринках і підтримає його спроможність стимулювати українську економіку в умовах більшої невизначеності.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини