Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Очільники центральних банків України і Республіки Білорусь обмінялися досвідом роботи регуляторів

Очільники центральних банків України і Республіки Білорусь обмінялися досвідом роботи регуляторів

Поточна економічна ситуація та реалізація грошово-кредитної політики обговорювалися на п'ятнадцятому засіданні Консультативної ради центральних банків України та Республіки Білорусь. Засідання відбулося 7 жовтня 2019 року в місті Брест за участі Голови Правління Національного банку Республіки Білорусь Павла Каллаура і Голови Національного банку України Якова Смолія, інших представників центральних банків двох країн.

Учасники зустрічі також обговорили поточний стан і перспективи розвитку системи миттєвих платежів, питання організації взаємодії у забезпеченні кібербезпеки у банківській сфері, а також подальше міжнародне співробітництво.

Крім того, під час засідання сторони обмінялися досвідом розвитку ринку небанківських фінансових організацій, обговоривши його структуру, функції центрального банку з регулювання і нагляду, а також практичні аспекти здійснення центральним банком відповідної діяльності.

"Майже увесь порядок денний сьогоднішнього засідання, так чи інакше, був присвячений питанням технологій та їхнього використання, – сказав Голова Національного банку України Яків Смолій. – Кожна наша зустріч підтверджує корисність такого формату роботи як двостороння консультативна рада. Обмін думками та експертизою між центральними банками справді дозволяє розширювати межі компетенції і переймати досвід один одного, що важливо і цінно для нас".

Зі свого боку Голова Правління Національного банку Республіки Білорусь Павло Каллаур зазначив, що проведення двосторонніх консультацій на такому високому рівні вже стало доброю традицією, у продовженні якої зацікавлені обидва регулятора.

Довідково.

Перше засідання Консультативної ради центральних банків України та Республіки Білорусь відбулося в травні 2002 року. Консультативна рада створена з метою сприяння розвитку зовнішньоекономічних відносин між двома країнами, валютних ринків і платіжних систем, поліпшення умов діяльності суб'єктів господарювання. До її завдань та функцій входить підготовка і організація виконання двосторонніх угод в галузі банківської діяльності, вирішення поточних проблем двостороннього співробітництва та обмін досвідом.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини