Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Первинні розміщення ОВДП можуть проводитись на міжнародних торговельних платформах

Первинні розміщення ОВДП можуть проводитись на міжнародних торговельних платформах

Національний банк та Міністерство фінансів погодили внесення змін до Положення про порядок проведення операцій, пов’язаних з розміщенням облігацій внутрішніх державних позик, щодо надання можливості проведення аукціонів на міжнародних торговельних платформах.

Зазначеними змінами також розширено коло учасників аукціонів з розміщення ОВДП, зокрема за рахунок первинних дилерів, які не є депозитарними установами.

Після ухвалення Міністерством фінансів рішення щодо переходу на міжнародну торговельну платформу програмний комплекс Національного банку ОВДП-online, який сьогодні використовується для первинних розміщень ОВДП, продовжить своє функціонування як резервна платформа.

У планах Міністерства фінансів та Національного банку – сконцентрувати розміщення на сучасних IT-платформах, які уможливлять швидке і зручне проведення операцій з розміщення ОВДП, і у перспективі дозволять розширити коло первинних дилерів завдяки залученню іноземних учасників. Це також дасть змогу спростити процес розміщень, зменшивши документообіг між Національним банком та Міністерством фінансів.

«Завдяки ухваленим змінам до Положення НБУ у Міністерства фінансів України з’являється можливість проводити аукціони з розміщення ОВДП на міжнародних електронних торговельних платформах, що наблизить процес проведення аукціонів на первинному ринку до міжнародних стандартів та спростить доступ до нього для великих міжнародних гравців ринку капіталу», – сказав Василь Шкураков, заступник Міністра фінансів України.

«Переведення первинних розміщень ОВДП на міжнародні торговельні платформи – важливий крок для розвитку ринку внутрішніх державних запозичень. Національний банк також планує сприяти розвитку вторинного ринку ОВДП на міжнародних платформах, що значно підвищить транспарентність і привабливість цього ринку для широкого кола інвесторів», – зазначив заступник Голови Національного банку Олег Чурій.

Зміни затверджені Постановою Правління Національного банку №114 від 10 вересня 2019 року.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини