Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту

Три нових учасники поповнили валютний та платіжний ринки упродовж березня

У березні 2020 року Національний банк видав три ліцензії небанківським фінансовим установам: дві ліцензії на здійснення валютних операцій та одну – на переказ коштів в національній валюті без відкриття рахунків.

Так, ТОВ “ФК “ЄДИНИЙ ПРОСТІР” отримала ліцензію на здійснення операцій з торгівлі валютними цінностями в готівковій формі та ліцензію на переказ коштів в національній валюті без відкриття рахунків.

Також, Національний банк видав третю ліцензію на здійснення валютних операцій лайф-страховику – ПРАТ “ГРАВЕ УКРАЇНА СТРАХУВАННЯ ЖИТТЯ”. На підставі цієї ліцензії компанія зможе отримувати страхові платежі та здійснювати страхові виплати за договорами страхування життя в іноземній валюті.

Отже, на сьогоднішній день на валютному ринку діють 41 учасник, які мають генеральну ліцензію/ліцензію на здійснення валютних операцій, а на платіжному ринку – 64 учасники, які мають ліцензію на переказ коштів в національній валюті без відкриття рахунків.

Крім того, в березні Національний банк прийняв рішення про узгодження правил нової платіжної системи – внутрішньодержавної платіжної системи Герц. Загалом на сьогодні в Україні зареєстровано 38 платіжних систем. Платіжною організацією внутрішньодержавної платіжної системи Герц є ТОВ “ФК “ГЕРЦ” (м. Одеса).

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини