Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Центробанки України та Тунісу обмінюватимуться експертизою у монетарній політиці, валютному регулюванні та інших сферах

Центробанки України та Тунісу обмінюватимуться експертизою у монетарній політиці, валютному регулюванні та інших сферах

Національний банк України та Центральний банк Тунісу підписали Меморандум про взаєморозуміння, який має на меті забезпечити обмін знаннями та експертизою у різних сферах, у першу чергу у комунікації, трансформації, монетарній політиці та валютному регулюванні.

Меморандум підписали Голова Національного банку України Яків Смолій та Голова Центрального банку Тунісу Маруан Ель Абассі 5 вересня 2019 року під час візиту делегації Центрального банку Тунісу до Києва.

Меморандум посилить стратегічну співпрацю між двома інституціями та сприятиме взаємному обміну досвідом та експертизою у формі робочих візитів, технічних консультацій, тренінгів, семінарів, майстер-класів або досліджень.

«За останні п’ять років український центральний банк значно «виріс» та став потужною, незалежною інституцією з глибокою експертизою та інноваційними підходами до традиційного центробанкінгу. Це визнає, зокрема, міжнародна спільнота центробанкірів. Сподіваюся, що наша співпраця та готовність ділитися своїми надбаннями сприятиме подальшому розвитку сучасного Центрального банку Тунісу», - зазначив Голова НБУ  Яків Смолій.

У свою чергу Голова Центрального банку Тунісу Маруан Ель Абассі підкреслив важливість Меморандуму про взаєморозуміння, оскільки він дозволить центробанку співпрацювати з установою, яка втілює кращі практики. Це відповідає стратегічному баченню Центрального банку Тунісу – бути сучасним, проактивним та ефективним регулятором, який є у авангарді  економічних та фінансових перетворень в країні.

«Центробанки України та Тунісу працюють у схожих умовах, зокрема обидві інституції у своїй політиці повинні зважати на зміни у політичній та економічній ситуації в країні. Монетарна політика, комунікації та трансформація – це стратегічні пріоритети для нашого центробанку. Саме у цих питаннях досвід Національного банку України однозначно стане в нагоді Тунісу», - зазначив Голова Центрального банку Тунісу Маруан Ель Абассі.

Меморандум набирає чинності від дати підписання. Документ допоможе посилити та формалізувати стратегічні та робочі відносини між двома інституціями.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини