Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту

Директором Департаменту фінансової стабільності Національного банку України призначено Віталія Ваврищука

Директором Департаменту фінансової стабільності Національного банку України 10 березня 2015 року призначено Віталія Ваврищука. Директор Департаменту фінансової стабільності за посадою входить до складу Комітету з монетарної політики Національного банку України.

Віталій Ваврищук має понад десятирічний досвід роботи у сфері макроекономічного аналізу та досліджень банківського сектору. У 2003 році він отримав диплом магістра Національного університету "Києво-Могилянська академія" та Київської Школи Економіки (KSE) за спеціальністю "Економічна теорія". Він працював економістом Центру соціально-економічних досліджень CASE Україна, а також аналітиком інвестиційних компаній Dragon Capital та Concorde Capital. З 2012 року і до призначення в Національний банк України обіймав посаду керівника аналітичного відділу компанії SP Advisors.

Коментуючи своє призначення, Віталій Ваврищук зазначив, що налаштований на напружену і конструктивну роботу заради відновлення довіри бізнесу та населення до вітчизняної фінансової системи. "Сьогодні перед командою Національного банку постав без перебільшення амбітний виклик – закласти новий фундамент стабільної фінансової системи, що є необхідною передумовою для сталого економічного зростання в Україні. Я готовий долучитися до цієї справи і докладу максимум зусиль для розбудови ефективного та надійного фінансового сектору", – заявив Віталій Ваврищук.

Довідково

Департамент фінансової стабільності Національного банку України виконує функції макропруденційного нагляду та регулювання банківського сектору. Основні завдання діяльності цього департаменту – аналіз системних ризиків банківського сектору, розроблення інструментарію макропруденційної політики для запобігання системним кризам і мінімізації негативних наслідків макроекономічних шоків. Також до його функцій належить розроблення модельного інструментарію для стрес-тестування окремих банків і банківського сектору в цілому.

Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини