Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту

Динаміка золотовалютних резервів у лютому 2014 року

За попередніми даними станом на 1 березня 2014 року обсяг золотовалютних резервів становив 15 мільярдів 462 мільйони доларів США в еквіваленті.

Протягом місяця Україна вчасно та в повному обсязі виконувала свої планові зобов’язання за державним і гарантованим державою боргом. У лютому було здійснено погашення та обслуговування боргу перед МВФ у сумі 376 мільйонів доларів США в еквіваленті та інші платежі за зобов’язаннями Уряду України в обсязі 423 мільйони доларів США.

Упродовж місяця Національний банк України здійснював як купівлю, так і продаж іноземної валюти на міжбанківському валютному ринку України. Загальне сальдо його валютних інтервенцій у лютому було від’ємним і становило 1 мільярд 721 мільйон доларів США. Значна частка продажу іноземної валюти Національним банком була спрямована на підтримку платежів НАК "Нафтогаз України" за імпортований природний газ.

Водночас варто відзначити, що поступовий перехід до гнучкого курсоутворення і продовження переговорів про надання фінансової підтримки МВФ та іншими кредиторами знижує тиск на золотовалютні резерви, а в перспективі – сприятимуть їх зростанню.

Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини