Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту

Конкурс “НСМЕП – 10 кроків до успіху”

Конкурс “НСМЕП – 10 кроків до успіху”

Церемонія нагородження переможців конкурсу “НСМЕП – 10 кроків до успіху” присвячена десятиріччю початку упровадження пілотного проекту Національної системи масових електронних платежів (НСМЕП). Організаторами конкурсу виступили Національний банк України, який виконує функції Платіжної організації НСМЕП, та журнал “Банкиръ”.

Нагороди від Платіжної організації НСМЕП отримали 24 установи, серед яких були банки, розробники і постачальники програмного забезпечення НСМЕП, а також інші небанківські установи, які здійснюють свою діяльність у НСМЕП (перелік переможців додається).

Діяльність зазначених установ розглядалась у чотирьох групах, кожна з яких містила номінації, що відображали окремий практичний напрямок та специфіку роботи у НСМЕП за 10 років, зокрема:

• загальні номінації;

• кращі проекти і послуги НСМЕП;

• кращі програмно-технічні рішення;

• розвиток НСМЕП у регіонах.

На церемонії нагородження були присутні народні депутати, представники апарату Верховної Ради України, Національного банку України, міністерств і відомств, банків та їх асоціацій, небанківських установ, що здійснюють свою діяльність у НСМЕП, тощо.

Додатково: Десять років тому, 7 вересня 2000 року Правлінням Національного банку України було затверджено постанову № 352 “Про впровадження пілотного проекту Національної системи масових електронних платежів”, а 22 листопада 2004 року впровадження пілотного проекту НСМЕП було завершено, та відбувся перехід до промислової експлуатації системи.

Протягом цього часу НСМЕП довела свою технічну, технологічну та комерційну успішність. Концептуальною метою при побудові та розвитку НСМЕП є здобуття нею соціально-орієнтованого та загальнодержавного значення.

З упровадженням НСМЕП, поряд зі звичайними операціями з отримання готівки і безготівкової оплати товарів та послуг, громадяни України мають можливість оплачувати товари та послуги, а також переказувати кошти через мережу Інтернет, здійснювати платежі з використанням мобільних телефонів тощо.

На сьогодні реалізовуються такі проекти з використанням технології НСМЕП:

1. “Електронний студентський квиток”.

2 “Соціальна картка”.

3. “Транспортна картка”.

4. “Картка медичного страхування”.

5. Інтернет – поштові перекази.

За станом на 30.09.2010 членами НСМЕП є 56 установ, з них: 55 банків (включаючи Національний банк України) та УДППЗ “Укрпошта”.

За даними Головного процесингового центру НСМЕП на 30.09.2010 банками-членами НСМЕП емітовано майже 3 млн. карток, встановлено майже 6 тис. терміналів, наростаючі обороти НСМЕП складають понад 115 млрд.грн., з початку року обороти НСМЕП склали майже 17 млрд.грн.

Перелік переможців Конкурсу

«НСМЕП – 10 кроків до успіху»

Загальна номінація Номінації

Переможець

1-2. Найбільший внесок у розвиток НСМЕП

АБ "Експрес-Банк"

АТ "Імексбанк"

Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини