Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
94% користувачів платіжних карток в Україні мають доступ до можливостей Системи BankID НБУ

94% користувачів платіжних карток в Україні мають доступ до можливостей Системи BankID НБУ

Онлайн-послуги з використанням Системи BankID НБУ доступні уже для 94% користувачів платіжних карток на українському ринку.

Це стало результатом активного інтересу банків до можливостей державної системи віддаленої ідентифікації.

Зараз до системи підключені вже 27 банків-ідентифікаторів. Лише за останні три  місяці до Системи BankID НБУ приєдналося 5 банків – АТ "Мегабанк", АТ "ТАСкомбанк", АТ "Райффайзен Банк Аваль", АТ "Сбербанк", АТ "Альтбанк". 

Загалом за минулий рік кількість банків-ідентифікаторів у системі зросла більш ніж удвічі.

Приєднання до системи дедалі більшої кількості банків як абонентів-ідентифікаторів своєю чергою сприяє розширенню кола надавачів послуг, що пропонують українцям  власні цифрові сервіси. 

В умовах карантинних обмежень це стає вкрай актуальним та затребуваним з боку клієнтів. Так, у 2020 році більш ніж утричі зросла кількість абонентів-надавачів послуг. Зараз їх у системі вже 45 – 10 некомерційних та 35 комерційних абонентів надавачів послуг. 

За 2020 рік у системі відбулося майже 7,5 млн успішних ідентифікацій (у 2019 році – 300 тисяч). 

Це демонструє, що можливості Системи BankID НБУ набирають популярності серед надавачів послуг. Національний банк працює над розширенням кола учасників із  різних сфер діяльності – триває робота з підключення страхових компаній, операторів телекомунікацій, недержавних пенсійних фондів, державних установ, які пропонують громадянам власні онлайн сервіси. 

Крім того, банки вже почали реалізовувати для своїх клієнтів можливість дистанційно отримувати банківські послуги з використанням Системи BankID НБУ. До цього банки виступали лише як ідентифікатори клієнтів. Тепер для здійснення ідентифікації вони зможуть отримувати дані клієнтів від інших банків.

Довідково

Більше про результати роботи Системи BankID НБУ у 2020 році дивіться за посиланням.

Детальніше про систему дізнавайтеся у розділі на сайті Національного банку.

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини