Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Голова НБУ обговорив наступні кроки у реформуванні фінансової системи з послом Великої Британії в Україні

Голова НБУ обговорив наступні кроки у реформуванні фінансової системи з послом Великої Британії в Україні

Сьогодні Голова Національного банку України Кирило Шевченко провів першу зустріч з послом Великої Британії в Україні Меліндою Сіммонс. Учасники обговорили низку важливих тем – стан економіки України та вплив пандемії COVID-19, продовження співпраці з міжнародними партнерами, подальшу політику Національного банку та наступні кроки у реформуванні фінансової системи України.

"Найголовніша мета Національного банку сьогодні – залишатися прогнозованим та відкритим партнером. Тісні відносини з міжнародними партнерами – це здобутки останніх років, ми налаштовані докласти максимальних зусиль, щоб зберегти їх такими. З нашого боку ви побачите відповідальне ставлення до всіх узятих на себе зобов’язань та продовження послідовної політики Національного банку", – зазначив Кирило Шевченко.

Голова НБУ розповів, що центробанк зробив усе можливе, щоб гідно та ефективно відповісти на виклик пандемії та першу хвилю коронавірусу в Україні. Національний банку з початку карантину в Україні знизив облікову ставку з 11% до 6%, був постійно присутнім на валютному ринку для згладжування надмірних коливань курсу, запровадив пакет антикризових заходів. Так, центробанк забезпечив можливість для банків пропонувати кредитні канікули для клієнтів, заборонив банкам уводити будь-які обмеження на доступ громадян до їхніх коштів, зробив кроки для заохочення обслуговування клієнтів онлайн, розширив доступ банків для фінансування, зокрема довгого.

"Щоб в Україні стабільно працювала економіка, критичною умовою залишається незалежність Національного банку. Без перебільшення, лише так можна зберегти макрофінансову стабільність в країні, – зазначив Кирило Шевченко. – Продовжуючи реформу фінансової системи, моя мета – зосередитися на реформі корпоративного управління у державних банках. Наші наступні кроки будуть зосереджені саме в цьому напрямі".

"Ми підтримуємо ваше прагнення продовжувати реформу банківського сектору України,  включно з реформою корпоративного управління у держбанках І ми дуже цінуємо, що ви плануєте бути послідовними, продовжувати та посилювати реформи попередніх років", – наголосила Мелінда Сіммонс.

Мелінда Сіммонс та Кирило Шевченко також домовилися співпрацювати та обмінюватися досвідом у протидії держав та центробанків пандемії, запровадженні зелених технологій в економіці, регулюванні небанківського фінансового ринку, підвищенні фінансової інклюзії.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини