Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту

Активи та зобов’язання ПАТ "АКБ "КИЇВ" буде передано до АБ "УКРГАЗБАНК"

25 лютого 2015 року розпочинається процедура виведення Публічного акціонерного товариства "Акціонерний комерційний банк "КИЇВ" (далі – ПАТ "АКБ "КИЇВ") з ринку шляхом відчуження його активів та зобов’язань на користь державного Публічного акціонерного товариства акціонерного банку "Укргазбанк" (далі – АБ "Укргазбанк").

Передавання зобов’язань ПАТ "АКБ "КИЇВ" до АБ "УКРГАЗБАНК" забезпечить його вкладникам – як фізичним, так і юридичним особам (уключаючи професійні спілки), доступ до своїх рахунків (у тому числі й депозитів розміром понад 200 тис. грн) та дасть змогу клієнтам банку вільно розпоряджатися власними коштами.

Процедура виведення ПАТ "АКБ "КИЇВ" з ринку розпочата з метою практичної реалізації рішення Уряду України, прийнятого 11 лютого 2015 року, щодо передавання активів та зобов’язань ПАТ "АКБ "КИЇВ" до іншого банку з державною часткою. З цією метою рішенням Національного банку України від 24 лютого 2015 року ПАТ "АКБ "КИЇВ" віднесено до категорії неплатоспроможних (постанова Національного банку України від 24.02.2015 № 128 "Про віднесення Публічного акціонерного товариства "Акціонерний комерційний банк "КИЇВ" до категорії неплатоспроможних"). Відсьогодні у ПАТ "АКБ "КИЇВ" Фондом гарантування вкладів фізичних осіб запроваджено тимчасову адміністрацію та розпочато формування реєстрів активів і зобов’язань банку з метою подальшого їх передавання до АБ "УКРГАЗБАНК".

Національний банк України разом з Міністерством фінансів України та Фондом гарантування вкладів фізичних осіб здійснюватиме контроль за процесами, пов’язаними із забезпеченням прав вкладників та інших кредиторів ПАТ "АКБ "КИЇВ" щодо отримання ними своїх коштів через установи АБ "УКРГАЗБАНК".

Реалізація процедури виведення ПАТ "АКБ "КИЇВ" з ринку шляхом відчуження його активів та зобов’язань до АБ "УКРГАЗБАНК" забезпечить збереження коштів клієнтів банку та сприятиме підвищенню ефективності діяльності державних банків шляхом консолідації їх активів.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини