Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Анонс: відкритий дослідницький семінар щодо впливу фіскальної політики на ВВП та інфляцію в Україні

Анонс: відкритий дослідницький семінар щодо впливу фіскальної політики на ВВП та інфляцію в Україні

27 вересня 2018 року в Національному банку України відбудеться відкритий дослідницький семінар Артема Вдовиченка на тему "Вплив фіскальної політики на ВВП та інфляцію в Україні".

У своєму дослідженні Артем Вдовиченко використовує підхід Бланшара-Перотті для оцінки впливу фіскальної політики на ВВП та інфляцію в Україні. Результати дослідження показують, що фіскальний мультиплікатор в Україні в абсолютних значеннях є вищим для бюджетних видатків, аніж для податків. Окрім того, і бюджетні видатки, і податки мають позитивний вплив на інфляцію.

Артем Вдовиченко є дослідником у відділі досліджень Департаменту монетарної політики та економічного аналізу НБУ. Він отримав Ph.D. з економіки (ступінь кандидата економічних наук) в Національному університеті державної податкової служби України. У своїх наукових дослідженнях Артем Вдовиченко вивчає фіскальну політику та застосування нелінійних моделей часових рядів.

Робочою мовою семінару є англійська.

Попередньо ознайомитися з дослідженням можна за посиланням.

Адреса проведення семінару: м. Київ, вул. Інститутська 9, центральний вхід, к. 206.

Початок семінару о 14:00. Реєстрація учасників триватиме з 13:45 до 13:55. Відповідно до процедури відвідання режимних об’єктів, яким є Національний банк України, вхід до його будівлі відбувається за наявності документів, що посвідчують особу.

Для участі у семінарі необхідно подати заявку на електронну адресу: [email protected] до 16:00 26 вересня 2018 року, зазначивши прізвище та ім’я учасника, місце роботи, контактні дані (телефон, е-mail). Враховуючи обмеженість місць, Національний банк залишає за собою право розгляду заявок та прийняття рішень щодо участі в семінарі кожного заявника. Результати буде повідомлено електронною поштою кожному з учасників.

З метою подальшої організації дослідницьких семінарів запрошуємо до співпраці потенційних доповідачів для презентації результатів своїх досліджень з питань, що пов’язані з діяльністю Національного банку України та роботою фінансової системи. Пропозиції (разом з бажаною датою семінару, презентаційними матеріалами, резюме та/або проектом статей) необхідно подавати для подальшого розгляду до відділу досліджень Департаменту монетарної політики та економічного аналізу на електронну адресу [email protected].

Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини