Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
АТ "Місто Банк" віднесено до категорії неплатоспроможних

АТ "Місто Банк" віднесено до категорії неплатоспроможних

Правління Національного банку ухвалило рішення про віднесення АТ "Місто Банк" до категорії неплатоспроможних у зв’язку зі зменшенням нормативів капіталу на 50 і більше відсотків від мінімального встановленого рівня. Рішення ухвалене з метою захисту інтересів вкладників та кредиторів банку.

Проблеми в банку з капіталом відбулися через втрату одного з основних активів – підприємства з переробки сої у Херсонській області. Балансова вартість об’єкту нерухомості становила понад 271 млн грн (майже 17% від усіх активів банку).

У результаті втрати об’єкту капітал банку впав нижче нормативного рівня. Зважаючи на відсутність вжитих заходів для покращення стану банку та у зв’язку з тим, що діяльність АТ “Місто Банк” не відповідала вимогам банківського законодавства і нормативно-правовим актам Національного банку, сьогодні Правління Національного банку ухвалило рішення про віднесення банку до категорії неплатоспроможних. 

Віднесення АТ "Місто Банк" до категорії неплатоспроможних жодним чином не впливає на стабільність банківського сектору України. Частка фінустанови становить 0,1% від чистих активів платоспроможних банків.

"Незважаючи на ситуацію з "Місто Банком", наш банківський сектор знаходиться у найкращому стані за всю історію. У банків сьогодні достатньо капіталу. Коштів для задоволення потреб клієнтів вистачає. Ми завжди готові підтримати банки, якщо погіршення фінансового стану банку підлягає виправленню", – зазначив Голова Національного банку Кирило Шевченко.

Про кошти вкладників банку

78% вкладників АТ "Місто Банк" (2 282 особи) отримають вклади у повному обсязі. Розмір їхніх вкладів не перевищує гарантовану Фондом гарантування вкладів фізичних осіб суму в 200 тис. грн.  Клієнти із більшими обсягами вкладів отримають їх в межах суми, гарантованої Фондом гарантування вкладів фізичних осіб.

Загалом можлива сума виплат гарантованої суми вкладникам на 1 листопада 2020 року становить 307,8 млн грн (60% від загальної суми вкладів фізосіб).

Віднесення АТ "Місто Банк" до категорії неплатоспроможних затверджене рішенням Правління Національного банку від 14 грудня 2020 року №735-рш/БТ.

Довідково

Контролером АТ "Місто Банк" є Фурсін Іван Геннадійович. Йому сукупно (прямо та опосередковано) належить 97,18% акцій банку.

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини