Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту

Банки збільшили попит на процентний своп з НБУ

Сьогодні відбувся другий аукціон своп процентної ставки. Участь у ньому взяли 7 банків, а загальний обсяг заявок склав 2,49 млрд грн. З них були задоволені заявки п’яти банків на 410 млн грн. Середньозважена фіксована процентна ставка, запропонована цими банками в обмін на плаваючу ставку, яка визначається залежно від значень індексу UONIA, становила 6,5%, як і під час першого аукціону.

«Нові інструменти, запроваджені Національним банком для розвитку кредитування та довгострокових інвестицій, користуються все більшим попитом серед банків. Під час другого аукціону своп процентної ставки зросла як кількість учасників, так і обсяги угод. Це добрий сигнал, який свідчить, що банки будують довгострокові плани і готові підтримувати економіку не тільки «короткими» грошима», - зазначив заступник Голови Національного банку Олег Чурій.

Наступний аукціон своп процентної ставки планується провести у серпні.

Нагадаємо, що перший аукціон своп процентної ставки відбувся 2 липня 2020 року. Участь у ньому взяли чотири банки. Загальний обсяг заявок склав 1,38 млрд грн. З них були задоволені заявки двох банків на 20 млн грн. Середньозважена фіксована процентна ставка, запропонована цими банками в обмін на плаваючу ставку, яка визначається залежно від значень індексу UONIA, становила 6,5%.

 Детальніше про процентні свопи дивіться у розділі "Грошовий ринок".

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини