Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту

Богдан Данилишин провів зустріч з виконавчим директором Східного комітету німецької економіки Михаелем Хармсом

21 вересня цього року відбулася зустріч Голови Ради Національного банку України Богдана Данилишина з виконавчим директором Східного комітету німецької економіки Михаелем Хармсом та керівником відділу економіки Посольства ФРН в Україні  Хольґером Кремером.

Богдан Данилишин подякував учасникам зібрання за можливість проведення зустрічі та обговорення питань щодо здійснення економічних реформ та шляхів подальшого поглиблення співпраці між Радою Національного банку та Комітетом німецької економіки.

“Рада Національного банку України нещодавно ухвалила Основні засади грошово-кредитної політики на 2018 рік і середньострокову перспективу, де визначені відповідні кількісні та якісні параметри монетарної політики Національного банку. З огляду на важливість послідовності монетарної політики, як передумови до підвищення довіри до гривні, її сутнісні характеристики лишилися незмінними”, – наголосив Богдан Данилишин.

Під час зустрічі Богдан Данилишин підкреслив важливість подальшої активної роботи для поліпшення економічного співробітництва  між Україною та Німеччиною. За його словами, досвід німецьких партнерів стане у в нагоді Уряду України та Національному банку на шляху реформ, започаткованих Президентом України для економічного зростання і підвищення інвестицій. Також він проінформував гостей про подальші плани роботи Ради Національного банку.

Учасники зустрічі відзначили значну роботу, проведену під час підготовки Основних засад грошово-кредитної політики, які відповідають кращим європейським зразкам, а також забезпечення ефективного контролю за реалізацією грошово-кредитної політики.

Також обговорювалася низка поточних питань, зокрема, макроекономічна ситуація в країні, поточна і очікувана ситуація в банківському секторі тощо. Учасники зустрічі позитивно оцінили роль Уряду України та Національного банку в здійсненні економічних реформ і розбудові банківської системи відповідно до сучасних європейських підходів.

Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини