Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Департамент методології регулювання діяльності банків Національного банку очолила Оксана Присяженко

Департамент методології регулювання діяльності банків Національного банку очолила Оксана Присяженко

Новим директором Департаменту методології регулювання діяльності банків Національного банку України з 19 вересня 2023 року призначено Оксану Присяженко.

З травня 2023 року вона виконувала обов’язки директора цього департаменту після виходу на пенсію попереднього керівника Наталії Іваненко.

До сфери відповідальності директора Департаменту методології регулювання діяльності банків належить, зокрема:

  • розроблення та вдосконалення методологічної бази з питань:
    • пруденційного регулювання діяльності банків та банківських груп, включаючи ліцензування банків, корпоративне управління, пруденційні нормативи, вимоги до організації систем внутрішнього контролю та управління ризиками в банках і банківських групах,
    • банківського нагляду в частині організації та проведення інспекційних перевірок банків, застосування заходів впливу, оцінки стійкості банків та банківської системи;
  • імплементація норм Європейського законодавства та міжнародних наглядових практик у зазначеній сфері;
  • забезпечення співробітництва з органами банківського нагляду зарубіжних країн та міжнародними фінансовими організаціями у сфері банківського регулювання та нагляду.

Департамент методології регулювання діяльності банків входить до блоку "Фінансова стабільність", керівництво яким за вертикаллю підпорядкування здійснює перший заступник Голови Національного банку Катерина Рожкова.

"Оксана Присяженко – висококваліфікований та досвідчений фахівець. Упевнена, що під її керівництвом команда департаменту забезпечуватиме подальше впровадження найкращих міжнародних стандартів пруденційного банківського регулювання", – зазначила Катерина Рожкова.

Довідково

Оксана Присяженко має вагомий досвід роботи в банківському секторі України.

На цю посаду її переведено з посади заступника директора – начальника управління методології регулювання діяльності банків Департаменту методології регулювання діяльності банків, яку вона обіймала з 2020 року.

У Національному банку Оксана Присяженко почала працювати у 1997 році, зокрема в підрозділах, що займалися роботою з проблемними банками, безвиїзним наглядом за банками, валютним контролем, та має загальний стаж роботи на керівних посадах у Національному банку понад 20 років.

З 2007 року працює в Департаменті методології банківського регулювання та нагляду та опікується питаннями розроблення і впровадження методології банківського регулювання та нагляду.

Оксана Присяженко має дві вищі освіти: закінчила Київський технологічний інститут легкої промисловості (кваліфікація: інженер – економіст) та Київський національний економічний університет (кваліфікація: магістр ділового адміністрування). 

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини