Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Департамент нагляду за ринком небанківських фінансових послуг НБУ очолила Ірина Сіренко

Департамент нагляду за ринком небанківських фінансових послуг НБУ очолила Ірина Сіренко

За результатами відкритого конкурсного відбору на посаду директора Департаменту нагляду за ринком небанківських фінансових послуг НБУ з 23 вересня 2022 року призначена Ірина Сіренко.

До сфери відповідальності новопризначеного директора належатиме, зокрема:

  • здійснення ефективного безвиїзного нагляду за дотриманням об’єктами нагляду на ринках небанківських фінансових послуг законодавства у сфері регулювання діяльності з надання фінансових послуг;
  • оперативне реагування на факти порушення об’єктами нагляду законодавства у сфері фінансових послуг, здійснення ризикової діяльності, яка загрожує інтересам вкладників та/або інших кредиторів небанківських фінансових установ, та ініціювання застосування адекватних заходів впливу відповідно до законодавства України;
  • здійснення аналізу ринків небанківських фінансових послуг, регулярне проведення оцінки фінансового стану небанківських фінансових установ, результатів їх діяльності;
  • підготовка наглядової звітності для аналізу показників діяльності небанківських фінансових установ;
  • здійснення контролю за діяльністю бюро кредитних історій.

Департамент нагляду за ринком небанківських фінансових послуг належить до вертикалі підпорядкування "Пруденційний нагляд", куратором якого є заступник Голови Національного банку Ярослав Матузка. 

"Національний банк уже два роки поспіль наполегливо працює над підвищенням стабільності та прозорості ринку небанківських фінансових послуг. Упевнений, що внесок Ірини Сіренко, її професіоналізм, знання та досвід посилять нашу роботу, спрямовану на забезпечення незалежного нагляду за діяльністю небанківських фінансових установ України, мета якого – розвиток ринку небанківських фінансових послуг та зростання довіри споживачів до нього", – прокоментував Ярослав Матузка.

Довідково

Ірина Сіренко працює на страховому ринку вже 26 років та добре обізнана з  роботою страхових компаній, об’єднань та асоціацій як України, так і інших країн. Пройшла шлях від спеціаліста зі страхування до очільника провідної страхової компанії. 

З лютого 2021 року Ірина Сіренко працює в Національному банку на посаді начальника управління нагляду за страховим ринком Департаменту нагляду за ринком небанківських фінансових послуг, з 10 серпня 2022 року – виконувала обов’язки директора цього  департаменту. До роботи в Національному банку очолювала Агенцію зі страхового захисту та управління ризиками, була головою правління провідних страхових компаній України тощо.

Ірина Сіренко закінчила Київський державний університет імені Т.Г. Шевченка, також вона має ще дві вищі освіти (бізнес-економіка й економіка та управління страховим бізнесом).

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини