Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Десять установ поповнили ринок фінансових послуг, 12  –  отримали ліцензії

Десять установ поповнили ринок фінансових послуг, 12 – отримали ліцензії

Національний банк України ухвалив рішення про внесення КРЕДИТНОЇ СПІЛКИ “ЗАСТАВНИЙ ДІМ” (ЄДРПОУ 44288203), ТОВ “ГАЙДФІНАНС” (ЄДРПОУ 44513861), ТОВ “ФК “ВЕСТМІНСТЕР” (ЄДРПОУ 44573831), ТОВ “ФК “ДЕМЕТРА ФІНАНС” (ЄДРПОУ 44439411), ТОВ “ФК “ФІНТРАСТ УКРАЇНА” (ЄДРПОУ 44559822), ТОВ “ФК “ПРОСТІ РІШЕННЯ” (ЄДРПОУ 44620729), ТОВ “ТВК ФІНАНС ЕКСПЕРТ” (ЄДРПОУ 44569228), ТОВ “ФК “АЛЬБАТРОС” (ЄДРПОУ 44321245) до Державного реєстру фінансових установ, та ТОВ “ЛІЗИНГОВА КОМПАНІЯ “МАГНІТ” (ЄДРПОУ 44411286) та ТОВ “ЛІЗИНГ ЮЕЙ” (ЄДРПОУ 35894097) – до Реєстру осіб, які не є фінансовими установами, але мають право надавати окремі фінансові послуги.

Крім того, КРЕДИТНА СПІЛКА “ЗАСТАВНИЙ ДІМ”, ТОВ “ГАЙДФІНАНС”, ТОВ “ФК “ВЕСТМІНСТЕР”, ТОВ “ФК “ДЕМЕТРА ФІНАНС”, ТОВ “ФК “ФІНТРАСТ УКРАЇНА”, ТОВ “ФК “ФІНТРАСТ УКРАЇНА”, ТОВ “ФК “ПРОСТІ РІШЕННЯ”, ТОВ “ТВК ФІНАНС ЕКСПЕРТ”, ТОВ “ЛІЗИНГОВА КОМПАНІЯ “МАГНІТ” та ТОВ “ЛІЗИНГ ЮЕЙ” отримали ліцензію на надання фінансових послуг.

КРЕДИТНА СПІЛКА “ЗАСТАВНИЙ ДІМ” отримала дві ліцензії на надання фінансових послуг – на залучення фінансових активів із зобов’язанням щодо наступного їх повернення та на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту.

ТОВ “ГАЙДФІНАНС”, ТОВ “ФК “ПРОСТІ РІШЕННЯ” та ТОВ “ТВК ФІНАНС ЕКСПЕРТ” отримали по три ліцензії –  на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту, на надання послуг з факторингу та на надання послуг з фінансового лізингу.

ТОВ “ФК “ВЕСТМІНСТЕР” отримало три ліцензії – на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту, на надання послуг з факторингу та на надання гарантій.

ТОВ “ФК “ДЕМЕТРА ФІНАНС” та ТОВ “ФК “ФІНТРАСТ УКРАЇНА” отримали по дві ліцензії – на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту, та на надання послуг з факторингу.

ТОВ “ЛІЗИНГОВА КОМПАНІЯ “МАГНІТ” та ТОВ “ЛІЗИНГ ЮЕЙ” отримали ліцензії на надання послуг з фінансового лізингу.

ТОВ “ФК “АЛЬБАТРОС” на сьогодні ще не має ліцензій на надання фінансових послуг.

ТОВ “УНІВЕРСАЛЬНІ ПЛАТІЖНІ РІШЕННЯ” (ЄДРПОУ 37973023), ПрАТ “СК “КАРДІФ” (ЄДРПОУ 34538696) та ТОВ “ЕКСПРЕС КАРЕНСИ ЕКСЧЕНДЖ ГРУП” (ЄДРПОУ 43010876) отримали ліцензії на надання фінансових послуг.

Так, ТОВ “УНІВЕРСАЛЬНІ ПЛАТІЖНІ РІШЕННЯ” отримало ліцензію на надання гарантій, ПрАТ “СК “КАРДІФ” – ліцензію на здійснення добровільного медичного страхування (безперервне страхування здоров’я), а ТОВ “ЕКСПРЕС КАРЕНСИ ЕКСЧЕНДЖ ГРУП” – ліцензію на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунків.

Нагадуємо, ТОВ “УНІВЕРСАЛЬНІ ПЛАТІЖНІ РІШЕННЯ” було внесено до Державного реєстру фінансових установ 2 жовтня 2012 року та має ліцензію на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунків. ТОВ “ЕКСПРЕС КАРЕНСИ ЕКСЧЕНДЖ ГРУП” унесено до Державного реєстру фінансових установ 19 травня 2020 року та має ліцензії на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту, та на торгівлю валютними цінностями.

Відповідно до поданої ПрАТ “СК “КАРДІФ” звітності за дев’ять місяців 2021 року станом на 30 вересня 2021 року його страховий портфель складається зі страхування здоров’я на випадок хвороби – 45,8%, страхування від нещасних випадків – 24,4%, страхування фінансових ризиків – 22%, страхування майна – 7,2% і страхування вантажів та багажу (вантажобагажу) – 0,6%. Частка ринку страховика за страховими преміями за ризиковими видами страхування становить 0,14% від загального обсягу.

Такі рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив на засіданні 21 січня 2022 року.

Довідково

Перевірити чинні ліцензії фінансових установ можна на сторінках офіційного Інтернет-представництва Національного банку України: небанківської фінансової установи – за посиланням, юридичної особи-лізингодавця – за посиланням.

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини