Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Директор Департаменту методології регулювання діяльності банків Наталія Іваненко завершила роботу в Національному банку

Директор Департаменту методології регулювання діяльності банків Наталія Іваненко завершила роботу в Національному банку

Наталія Іваненко, яка очолювала Департамент методології регулювання діяльності банків, завершила роботу в Національному банку у зв’язку з виходом на пенсію.

Обов’язки директора Департаменту методології регулювання діяльності банків до призначення нового керівника виконуватиме Оксана Присяженко, заступник директора – начальник управління методології регулювання діяльності банків цього департаменту.

Водночас Національний банк здійснюватиме пошук та відбір кандидатів на посаду директора Департаменту методології регулювання діяльності банків.

До сфери відповідальності майбутнього очільника цього департаменту належатиме, зокрема:

  • розроблення та вдосконалення методологічної бази з питань регулювання діяльності банків, банківських груп і банківського нагляду відповідно до законодавства України, міжнародних норм банківської діяльності, рекомендацій Базельського комітету з банківського нагляду та положень Європейського законодавства та міжнародних наглядових практик з урахуванням національних особливостей;
  • методологічне забезпечення питань застосування НБУ заходів впливу за порушення законодавства банками, філіями іноземних банків та іншими особами, які можуть бути об’єктом перевірки НБУ відповідно до Закону України "Про банки і банківську діяльність";
  • забезпечення співробітництва з органами банківського нагляду зарубіжних країн та міжнародними фінансовими організаціями у сфері банківського регулювання та нагляду.

Департамент методології регулювання діяльності банків входить до блоку "Фінансова стабільність", керівництво яким за вертикаллю підпорядкування здійснює перший заступник Голови Національного банку Катерина Рожкова.

"Важко переоцінити внесок Наталії Іваненко в розбудову сучасної банківської системи України. Майже 20 років під її пильним керівництвом створювалася та удосконалювалася методологічна база банківського нагляду. Впровадження найкращих міжнародних наглядових стандартів, прогресивне реформування банківського сектору, збереження фінансової стабільності під час минулих криз, а тепер ще й в умовах повномасштабної війни – разом з Наталією Іваненко ми пройшли складний, але результативний шлях. Від імені Національного банку щиро дякую за роки самовідданої та натхненної праці, яка, я впевнена, стане міцним фундаментом для подальшого розвитку та повоєнного відновлення банківської системи", – прокоментувала Катерина Рожкова.

Довідково

Загалом Наталія Іваненко пропрацювала в Національному банку 22 роки. Зокрема, в її підпорядкуванні із 2005 року перебували питання розроблення та впровадження прогресивної і ефективної практики методології банківського нагляду.

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини