Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Директором Департаменту безпеки Національного банку призначений Олександр Паламарчук (уточнено)

Директором Департаменту безпеки Національного банку призначений Олександр Паламарчук (уточнено)

Новим директором Департаменту безпеки Національного банку України за результатами пошуку та співбесід кандидатів із Правлінням Національного банку з 01 грудня 2022 року призначений Олександр Паламарчук.

Ігор Коновалов, який очолював Департамент безпеки Національного банку, за власним бажанням з 01 грудня 2022 року переведений на посаду радника  Офісу  Правління Національного банку України.

До сфери відповідальності новопризначеного директора Департаменту безпеки належить організація, здійснення, координація та контроль заходів з метою: 

  • запобігання, виявлення та припинення правопорушень у НБУ (крім корупційних та пов’язаних з корупцією правопорушень);
  • охорони об’єктів та цінностей НБУ, а також спеціальних вантажів під час їх перевезення Національним банком;      
  • мобілізаційної підготовки та цивільного захисту в НБУ;
  • реалізації заходів із забезпечення кадрової та фінансово-економічної безпеки НБУ;
  • розроблення та реалізації політики інформаційної безпеки НБУ; управління ризиками інформаційної безпеки;
  • розвитку технологій і систем захисту інформації, запровадження в інформаційну інфраструктуру НБУ та банківську систему України новітніх методів захисту інформації, необхідних для якісного та своєчасного виконання функцій, покладених на НБУ;
  • кіберзахисту в банківській системі України та у сфері переказу коштів;
  • забезпечення реалізації НБУ функції державного регулювання у сфері електронних довірчих послуг у банківській системі України відповідно до законодавства України;
  • забезпечення формування та реалізації НБУ державної політики у сфері захисту критичної інфраструктури щодо банків, інших осіб, що здійснюють діяльність на риках фінансових послуг, державне регулювання та нагляд за діяльністю яких здійснює НБУ, платіжних організацій, учасників платіжних систем, операторів послуг платіжної інфраструктури відповідно до законодавства України.

Департамент безпеки входить до вертикалі підпорядкування "Загальний блок", куратором якого є Голова Національного банку Андрій Пишний.

Довідково

Олександр Паламарчук має значний досвід роботи в системі забезпечення безпеки, зокрема на керівних посадах.

До призначення в Національний банк він сім років працював директором департаменту безпеки АТ «Ощадбанк».

У 2014-2015 роках був першим заступником Голови Державної пробірної служби України. Упродовж 2001–2012 років працював у органах податкової міліції Державної податкової адміністрації України, пройшов шлях від оперуповноваженого до начальника штабу. З 1985 року до 2001 року проходив військову службу в Збройних Силах.

Олександр Паламарчук має військову та економічну вищі освіти. У 1997 році він закінчив Академію Збройних Сил України за спеціальністю "Військове управління в міжнародних відносинах" (кваліфікація – магістр військового управління), у 2009 році – Навчально-науковий центр післядипломної освіти та підвищення кваліфікації Кременчуцького університету економіки, інформаційних технологій і управління за спеціальністю "Менеджмент організацій" (кваліфікація – економіст). У 1989 році також закінчив Харківське гвардійське вище танкове командне училище.

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини