Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Директором Департаменту грошового обігу Національного банку став Олег Прохода

Директором Департаменту грошового обігу Національного банку став Олег Прохода

Новим директором Департаменту грошового обігу Національного банку України з 18 вересня 2023 року призначено Олега Проходу.

До сфери його відповідальності на посаді директора Департаменту грошового обігу належатиме, зокрема:

  • розроблення та впровадження стратегії готівкового грошового обігу в Україні;
  • методологічне забезпечення та управління готівковим грошовим обігом, зокрема з упровадженням новітніх технологій;
  • визначення загальної потреби в готівкових коштах та необхідних номіналах банкнот і монет;
  • організація виготовлення банкнот, монет, пам'ятних та інвестиційних монет України та сувенірної продукції;
  • організація та координація заходів щодо випуску готівки в обіг, проведення касових та емісійних операцій у національній валюті, забезпечення потреб економіки в готівці;
  • організація проведення операцій за договорами про зберігання запасів готівки Національного банку.

Департамент грошового обігу входить до блоку "Платіжні системи та грошовий обіг", керівництво яким за вертикаллю підпорядкування здійснює заступник Голови Національного банку Олексій Шабан.

"Одне з важливих завдань для Національного банку – підтримувати якісні, прозорі та зручні готівкові розрахунки для всіх сфер суспільства: громадян, бізнесу, держави. Сподіваюся, що значний досвід роботи в банківській системі та лідерство новопризначеного керівника підсилять команду Департаменту грошового обігу, і ми зможемо втілювати нові цікаві та результативні проєкти для поліпшення готівкового обігу в Україні", – зазначив Олексій Шабан. 

Довідково

Олег Прохода майже 20 років працює в банківській системі України, зокрема близько 10 років – у сфері готівково-грошового обігу.

До призначення в Національний банк він працював у АТ "СЕНС БАНК", зокрема директором центру грошового обігу (2021–2023), директором департаменту банкнотного бізнесу (2019–2021).

Також очолював банкнотний бізнес у ПАТ "Укрсоцбанк" та в АТ "Таскомбанк", керував регіональною мережею АТ "ОЩАДБАНК" та ВАТ "Банк "Фінанси та Кредит", був заступником голови правління ПАТ "Банк "ЮНІСОН". Розпочав свій кар'єрний шлях у 2003 році в ТОВ "Європейський банк розвитку та заощаджень".

Олег Прохода закінчив Академію муніципального управління (менеджмент організацій).

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини