Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту

Директором департаменту виїзних перевірок банків Національного банку призначено Дениса Новикова

За результатами відкритого конкурсу на вакантну посаду Директора департаменту виїзних перевірок банків Національного банку України з 9 лютого 2018 року призначений Денис Новиков.

У конкурсі взяли участь 69 претендентів. На фінальному етапі Правління НБУ провело співбесіди з чотирма претендентами, з числа яких обрало кандидатуру Дениса Новикова. Він найбільш повно відповідав вимогам та цілям вакантної посади.

"Серед професійних переваг Дениса Новикова – десятирічний досвід роботи в структурі банківського нагляду НБУ, який ним був успішно застосований на практиці для реорганізації структури підрозділів банківського нагляду та впровадження принципово нової системи банківського нагляду. Зокрема, Денис Новиков брав активну участь в проектах із впровадження системи раннього реагування, комплексної оцінки ризиків банків, єдиних процедур та методології процесу наглядових перевірок та оцінки, єдиного звіту з діяльності банку, – прокоментувала призначення заступник Голови Катерина Рожкова. – Серед ключових задач нового керівника – підвищити якість роботи департаменту виїзних перевірок банків, інтегрувати його до нової системи пруденційного нагляду, підвищити ефективність вертикальної та горизонтальної взаємодії з іншими підрозділами Національного банку України".

Денис Новиков має понад 22-річний досвід роботи на банківському ринку, із яких 10 років – в Національному банку на керівних посадах в системі безвиїзного нагляду та інспектування. До призначення на нову посаду з березня 2015 року працював заступником директора Департаменту банківського нагляду – начальником управління.

Під час роботи в НБУ Денис Новиков активно співпрацював з місіями Міжнародного валютного фонду та Світового банку, організовував роботу з виконання умов відповідних меморандумів. Зокрема, відповідав за організацію підготовки та в подальшому за проведення виїзного діагностичного інспектування найбільших банків, а за результатами діагностичного обстеження – за співпрацю з банками в підготовці та виконанні планів фінансового оздоровлення та планів докапіталізації. 

Денис Новиков у 1995 році закінчив Київський національний економічний університет ім. Вадима Гетьмана (колишній Київський інститут народного господарства ім. Д. С. Коротченка) за фахом "Інженер-економіст".

Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини