Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
До небанківської фінустанови застосовано захід впливу за подання завідомо недостовірної інформації

До небанківської фінустанови застосовано захід впливу за подання завідомо недостовірної інформації

Національний банк України, реалізуючи функцію захисту прав споживачів фінансових послуг, виявив з боку ТОВ "МАНІФОЮ" (ЄДРПОУ 42848369) факт порушення вимоги частини шостої статті 29 Закону України "Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг" (далі – закон).

Ця норма стосується зобов’язання учасників ринків небанківських фінансових послуг надавати на письмову вимогу Національного банку відповідну інформацію та копії документів.

За подання завідомо недостовірної інформації Національний банк застосовує штрафну санкцію в розмірі від 100 до 2000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян відповідно до пункту 2 частини першої статті 41 закону.

Отже, у зв’язку з виявленим фактом надання завідомо недостовірної інформації на запит Національного банку з метою розгляду звернення споживача фінансових послуг на виконання Закону України "Про звернення громадян" до ТОВ "МАНІФОЮ" застосовано захід впливу у вигляді накладення мінімального штрафу в розмірі 1 700 грн – за перше таке встановлене порушення протягом календарного року.

Відповідне рішення ухвалене згідно з постановою уповноваженої посадової особи Національного банку про накладення штрафної санкції за порушення закону від 28 червня 2023 року.

Довідково

У період дії воєнного стану ТОВ "МАНІФОЮ" продовжує здійснювати свою діяльність відповідно до наявної ліцензії.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини