Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту

Другий аукціон своп процентної ставки відбудеться 15 липня

Національний банк України проведе другий аукціон своп процентної ставки серед банків 15 липня 2020 року.

З огляду на тестовий характер першого аукціону та збільшення кількості банків, які вже підписали відповідні генеральні договори про проведення процентного свопу з Національним банком, прийнято рішення не відкладати проведення другого аукціону до серпня, як планувалось раніше.

Банки можуть подати заявку на участь в аукціоні до 12:00 15 липня через функціонал FX Trading торговельної системи Refinitiv чи функціонал IB Chat системи Bloomberg. Результати аукціону стануть відомі того ж дня о 17:00.

Мінімальна сума заявки банку – 10 млн грн. Загальний обсяг аукціону – 2 млрд грн. Один банк може подати не більше 5 заявок.

Нагадаємо, що перший аукціон своп процентної ставки відбувся 2 липня 2020 року. Участь у ньому взяли чотири банки. Загальний обсяг заявок склав 1,38 млрд грн. З них були задоволені заявки двох банків на 20 млн грн. Середньозважена фіксована процентна ставка, запропонована цими банками в обмін на плаваючу ставку, яка визначається залежно від значень індексу UONIA, становила 6,5%.

Детальніше про процентні свопи дивіться у розділі "Грошовий ринок".

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини