Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Двом страховикам анульовано ліцензії та виключено з Державного реєстру фінансових установ, двох брокерів включено до реєстру страхових брокерів

Двом страховикам анульовано ліцензії та виключено з Державного реєстру фінансових установ, двох брокерів включено до реєстру страхових брокерів

Національний банк України прийняв рішення про анулювання ліцензії та виключення з Державного реєстру фінансових установ двох страховиків, водночас до Державного реєстру страхових та перестрахових брокерів було включено двох брокерів.

Щодо анулювання ліцензії у страховиків

Так, анулювано ліцензії на здійснення діяльності із страхування ТДВ “СК “ВАРТО” (ЄДРПОУ 43199626) та ПРАТ “АСК “ДНІСТЕР” (ЄДРПОУ 13800475) та виключено цих страховиків з Державного реєстру фінансових установ на підставі їхніх заяв*.  

Нагадаємо, що Національний банк надав дозвіл на вихід з ринку шляхом виконання страхового портфеля та погодив страховикам план виходу з ринку шляхом виконання страхового портфеля:

  • 12 липня 2024 року ПРАТ “АСК “ДНІСТЕР”;
  • 02 серпня 2024 року ТДВ “СК “ВАРТО”.

Відповідно до звітності за 2023 рік:

  • страховий портфель ПРАТ “АСК “ДНІСТЕР” формувався з платежів зі страхування наземного транспорту (крім залізничного) – 91,6%, страхування майна від вогневих та інших ризиків – 6%, інших видів – 2,4%. Обсяг страхових премій компанії в зазначеному періоді становив 10 010 тис. грн, сформовані страхові резерви – 4 987 тис. грн. За 2023 рік страховик сплатив страхові відшкодування в обсязі 6 109 тис. грн. Частка компанії за страховими преміями на страховому ринку становить 0,01%;
  • страховий портфель ТДВ “СК “ВАРТО” формувався за рахунок платежів за договорами медичного страхування – 100%. Обсяг страхових премій компанії в зазначеному періоді становив 29 594 тис. грн, сформовані страхові резерви – 3 007 тис. грн. За 2023 рік страховик сплатив страхові відшкодування в обсязі 15 422 тис. грн. Частка компанії за страховими преміями на страховому ринку становить 0,07%.

Щодо включення до реєстру страхових брокерів

Крім того, Національний банк включив до Державного реєстру страхових та перестрахових брокерів:

  • ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ “ВІЛЛІС СТРАХОВІ БРОКЕРИ” (ЄДРПОУ 33404905);
  • ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ “АТРІА ІНШУРАНС БРОКЕР” (ЄДРПОУ 45561539).

Такі рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив 23 серпня 2024 року.

Довідково

*Згідно з пунктом 106 розділу VIII Положення про добровільний вихід з ринку страховика та передачу страховиком страхового портфеля, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 25.12.2023 № 184 страховик протягом семи робочих днів із дня затвердження загальними зборами звітності зобов’язаний повідомити Національний банк про завершення процедури виходу з ринку шляхом виконання страхового портфеля та подати заяву про анулювання ліцензії та виключення страховика з ДРФУ.

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини