Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Голова Національного банку Кирило Шевченко провів першу зустріч з послами Великої сімки

Голова Національного банку Кирило Шевченко провів першу зустріч з послами Великої сімки

Голова Національного банку України Кирило Шевченко провів першу зустріч з послами Великої сімки. У зустрічі взяли участь Тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін, Голова представництва ЄС в Україні Матті Маасікас, посол Канади в Україні Лариса Ґаладза, Посол Японії в Україні Такаші Кураі, Посол Італії в Україні Давіде Ла Чечіліа, Посол Франції в Україні Етьєн де Понсен, заступник Посла Великобританії в Україні Ніколас Гарокс, заступник Посла Німеччини Бертрам фон Мольтке, а також члени Правління НБУ – перший заступник Голови НБУ Катерина Рожкова та заступники Голови Роман Борисенко, Дмитро Сологуб, Сергій Холод та Олег Чурій.

"Тісні партнерські відносини з нашими міжнародними партнерами – значний здобуток реформи фінансового сектору останніх років. Вважаю своїм обов’язком підтримувати та розвивати їх. Національний банк високо цінить відносини з країнами Великої сімки, Європейського Союзу, а також міжнародними фінансовими інституціями. Ми прагнемо і надалі залишатися прогнозованим та послідовним партнером для Вас. Ми твердо переконані, що співпраця з міжнародними партнерами – необхідна запорука макрофінансової стабільності України. З нашого боку ви побачите відповідальне ставлення до усіх своїх зобов’язань: ми й надалі їх виконуватимемо, керуючись принципами прозорості та партнерства", – наголосив Голова Національного банку Кирило Шевченко, розпочинаючи зустріч.

За його словами, Національний банк залишиться і надалі незалежною інституцією, яка ухвалюватиме аполітичні на економічно вмотивовані рішення. Монетарна політика, режим інфляційного таргетування та режим гнучкого курсу будуть збережені.

"Національний банк – фундаментальна опора реформ, які проводила Україна у попередні роки та продовжує впроваджувати сьогодні. Центробанк відіграв ключову роль у подоланні проблем у банківському секторі та боротьбі з кризовими явищами в країні. Сподіваємося, що Національний банк продовжить продуману політику, яка спрямована на забезпечення макрофінансової та економічної стабільності  в Україні", – зазначила Тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін.

"Національний банк – це інституція, яку міжнародні партнери вважають взірцем в Україні. Вам та команді варто пишатися. Як один із найбільших донорів України ЄС буде радий продовжувати співпрацю з Національним банком України. Опорою довіри та співробітництва була і залишається незалежність Національного банку України", – наголосив Голова представництва ЄС в Україні Матті Маасікас.

Під час зустрічі Голова НБУ Кирило Шевченко озвучив свої основні пріоритети на посаді: відновлення кредитування, зниження портфелів "поганих" кредитів, збереження макрофінансової стабільності, а також продовження та поглиблення співпраці з міжнародними партнерами України.

Також, відповідаючи на запитання послів "Великої сімки", Кирило Шевченко зазначив, що він прихильник реформи корпоративного управління у держбанках. Її результатом сьогодні є успішна робота фінустанов та можливість залучати інвесторів.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини