Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Голова Національного банку Кирило Шевченко провів першу зустріч зі Світовим банком

Голова Національного банку Кирило Шевченко провів першу зустріч зі Світовим банком

Голова Національного банку України Кирило Шевченко провів першу зустріч зі Світовим банком. У зустрічі взяли участь Віце-президент Світового банку у справах регіону Європи та Центральної Азії Анна Б'єрде, а також члени Правління НБУ – перший заступник Голови Катерина Рожкова та заступник Голови Дмитро Сологуб.

"Світовий банк був та залишається одним зі стратегічних партнерів України загалом та Національного банку зокрема. Співпраця зі Світовим банком, так само як і співпраця з Міжнародним валютним фондом, відкриває для України доступ до зовнішнього фінансування, яке важливе для нашої країни сьогодні. Для Національного банку найважливіше завдання нині – мати здоровий конструктивний діалог з міжнародними партнерами. Саме тому спілкування зі Світовим банком, "Великою сімкою", МВФ – це перші кроки, з яких я розпочав свою роботу у центробанку", – наголосив Голова Національного банку Кирило Шевченко.

"Ми дуже цінуємо нашу співпрацю. Національний банк та стабільність в Україні сьогодні завжди йдуть поряд. Тому нам дуже важливо, що ви продовжуватиме політику Національного банку, зокрема таргетування інфляції та режим гнучкого курсу. Ми підтримуємо ваші прагнення захищати прозорість у фінансовому секторі, реформу корпоративного управління та незалежність наглядових рад у державних банках", – зазначила Віце-президент Світового банку у справах регіону Європи та Центральної Азії Анна Б'єрде.

За словами Голови Кирила Шевченка, Національний банк буде посилювати співпрацю з Урядом, продовжуватиме реформу корпоративного управління, а також працюватиме над відновленням кредитування української економіки. Також Кирило Шевченко подякував Світовому банку за підтримку у розробці планів та механізмів, які допоможуть державним банкам зменшити розмір "поганих" кредитів у їхніх портфелях.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини