Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Голова Національного банку обговорив з IFC проєкти з підвищення доступності фінпослуг

Голова Національного банку обговорив з IFC проєкти з підвищення доступності фінпослуг

Голова Національного банку України Кирило Шевченко провів зустріч з тимчасово керуючим директором та виконавчим віцепрезидентом Міжнародної фінансової корпорації (IFC) Стефані фон Фрідебург під час робочого візиту до Сполучених Штатів Америки.

Учасники обговорили досягнення багаторічної співпраці та плани щодо її поглиблення.

Національний банк та IFC спільно працювали над створенням кредитного реєстру НБУ, підвищенням доступності фінансових послуг в Україні, зокрема упровадженням нових фінансових продуктів та цифрових послуг, захистом прав споживачів.

"Мені приємно відзначити, що спектр нашого співробітництва розширюється з кожним роком. Національний банк не планує втрачати звання лідера реформ у фінансовому секторі. Серед наших напрацювань – ініціативи з розвитку сталого зеленого фінансування в Україні. Ми дуже раді приєднатися до мережі сталого банкінгу (Sustainable Banking Network), яка є об’єднанням фінансових регуляторів і банківських асоціацій з країн, що розвиваються, створена під егідою IFC. Ми розуміємо, які виклики створює зміна клімату для сталого розвитку держави. Серед перших кроків у розвитку зеленого фінансування, які ми вже зробили, – створення для банків гнучких умов для реструктуризації боргів виробників зеленої електроенергії", – зазначив Кирило Шевченко.

Також серед запланованих спільних проєктів – удосконалення роботи публічного кредитного реєстру, посилення функції захисту прав споживачів, підвищення рівня фінансової грамотності, розроблення Національної стратегії фінансової інклюзії України, поширення досвіду ЄС стосовно віддаленої ідентифікації та верифікації клієнтів фінансових установ.

Голова Національного банку також наголосив, що співпраця з такою міжнародною організацією як IFC та її підтримка є важливим елементом успіху України.

Водночас ця співпраця є важливою, зважаючи на плани  держави зі зменшення частки держави в банківському секторі. Сьогодні найближчим до часткової приватизації серед держбанків є Укргазбанк. Угода з IFC із групи Світового банку перебуває в процесі реалізації, переговори зараз зосереджені на технічних аспектах, тому Національний банк очікує на успішне закриття угоди.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини