Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Голова НБУ обговорив поточні кроки у реформуванні фінансової системи з послом Великої Британії в Україні

Голова НБУ обговорив поточні кроки у реформуванні фінансової системи з послом Великої Британії в Україні

13 травня 2021 року Голова Національного банку України Кирило Шевченко зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Великої Британії в Україні Меліндою Сіммонс.

"Я хочу висловити подяку за багаторічну підтримку Великою Британією впровадження Національним банком нових і сучасних практик, а також прагнень щодо екологоорієнтованого розвитку та реалізації принципів екологічності і соціальної відповідальності у фінансовій системі. Ми активізуємо свою роль в ініціативах зеленого фінансування та сталого розвитку, зокрема в межах членства в SBN та співпраці з IFC. Відбулася перша установча робоча зустріч з розвитку сталого фінансування в Україні щодо реалізації Угоди з IFC у цій сфері. Метою зустрічі була розробка плану дій з озелення фінсектору України. Хочу запевнити Вас, що ми відкриті до співпраці задля концентрації зусиль у вирішенні глобальних проблем. Знаю, що Велика Британія має досвід у цій сфері, тому буду вдячний за Ваше подальше сприяння розширенню можливості для України використовувати цей досвід", – сказав Кирило Шевченко на початку зустрічі.

Учасники обговорили низку важливих тем: реалізацію монетарної політики та заходи НБУ для подолання кризи, спричиненої COVID-19, стан співпраці з МВФ, пріоритети реформи корпоративного управління у державних банках, ініціативу НБУ щодо створення спеціалізованого суду, а також вдосконалення регулювання задля забезпечення стабільної та міцної фінансової системи в Україні.

Упродовж зустрічі сторони також приділили увагу питанням співпраці Національного банку України з Лондонською фондовою біржею, стану технічного співробітництва з Великою Британією, зокрема через Фонд ефективного управління (GGF). Окремо зупинилися на двосторонньому співробітництві Національного банку з Банком Англії та іншими фінансовими органами Сполученого Королівства, зокрема у питаннях фінансового стимулювання екологічно відповідальної діяльності.

Пані Посол привітала прихильність Голови НБУ питанню незалежності банку та запевнила його у підтримці Британією реформи банківського сектору України.

Загалом сторони дійшли згоди стосовно необхідності подальшої взаємодії, спрямованої на підтримку заходів НБУ з розвитку та вдосконалення функціонування фінансового сектору країни. 

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини