Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Головний бухгалтер – директор Департаменту бухгалтерського обліку Богдан Лукасевич завершив роботу в Національному банку
Головний бухгалтер – директор Департаменту бухгалтерського обліку Богдан Лукасевич завершив роботу в Національному банку (2)

Головний бухгалтер – директор Департаменту бухгалтерського обліку Богдан Лукасевич завершив роботу в Національному банку

Богдан Лукасевич, який був головним бухгалтером Національного банку та очолював Департамент бухгалтерського обліку, завершив роботу в Національному банку у зв’язку з виходом на пенсію.

Загалом Богдан Лукасевич пропрацював в Національному банку 25 років і 50 років – у професії. Зокрема, упродовж 2011–2023 років він був головним бухгалтером – директором Департаменту бухгалтерського обліку, у 2005–2011 роках очолював Департамент аудиту.

Новим головним бухгалтером – директором Департаменту бухгалтерського обліку з 25 серпня 2023 року призначена Людмила Снігурська.

До сфери її відповідальності належатиме, зокрема:

  • встановлення загальних вимог до облікової політики та правил ведення бухгалтерського обліку і складання фінансової звітності в банках та  небанківських  фінансових  установах України;
  • визначення облікової політики НБУ, встановлення вимог до організації бухгалтерського обліку, операційної роботи, сплати податків, зборів (обов’язкових платежів) в  НБУ;
  • складання фінансової, податкової, іншої звітності та бухгалтерський облік внутрішньобанківських операцій НБУ.

Нагадаємо, що Департамент бухгалтерського обліку входить до вертикалі підпорядкування "Фінансово-адміністративний та операційний блок", керівництво яким здійснює заступник Голови Національного банку Ярослав Матузка.

"Доступна і достовірна фінансова та інша звітність фінансового сектору – це важливий елемент економічного розвитку України, що дає можливість суспільству оцінювати стан економіки, а регулятору – здійснювати ефективний нагляд за фінансовим ринком. Завдяки злагодженій та кропіткій роботі команди, яку багато років очолював Богдан Лукасевич, ми сьогодні маємо сучасну та якісну звітність, що відповідає кращим міжнародним стандартам. Від імені Національного банку я щиро дякую йому за лідерство та впровадження стандартів бухгалтерського обліку в Національному банку та фінансовому секторі, за ефективну, самовіддану та сумлінну працю, що приносить користь нашій державі та посилює її фінансову стабільність", – прокоментував Ярослав Матузка.

Довідково

Новопризначений головний бухгалтер – директор Департаменту бухгалтерського обліку Людмила Снігурська має значний досвід роботи в сфері бухгалтерського обліку, оподаткування та досконало знає міжнародні стандарти фінансової звітності.

На цю посаду її переведено з посади заступника директора – начальника управління податків та звітності Департаменту бухгалтерського обліку, яку вона обіймала з 2016 року.

У Національному банку Людмила Снігурська почала працювати з 2004 року головним економістом Департаменту бухгалтерського обліку. До цього вона працювала викладачем кафедри банківської і страхової справи Міжрегіональної академії управління персоналом, бухгалтером у низці київських підприємств.

Людмила Снігурська закінчила Київський національний економічний університет (магістр з обліку і аудиту в управлінні банками). З 2004 року має науковий ступінь кандидата економічних наук зі спеціальності "Бухгалтерський облік, аналіз і аудит", з 2011 року – вчене звання доцента кафедри обліку і аудиту, має низку публікацій та є автором кількох посібників з бухгалтерського обліку в банках.

 

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини