Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Граничні строки розрахунків за експортно-імпортними операціями збільшені до 120 днів

Граничні строки розрахунків за експортно-імпортними операціями збільшені до 120 днів

Національний банк України збільшив граничні строки розрахунків за експортно-імпортними операціями з 90 до 120 календарних днів. Відповідне рішення спрямоване розширити можливості експорту та імпорту товарів українським бізнесом в умовах порушення ланцюгів постачання через війну. 

"Ми перебуваємо в постійному діалозі з бізнесом та державними органами та аналізуємо звернення, що надходять до Національного банку. Ми готові й надалі продовжувати співпрацю з метою пошуку збалансованих рішень, які створюватимуть підґрунтя для економічного розвитку України та водночас даватимуть змогу зберегти фінансову стабільність", – наголосив заступник Голови Національного банку Юрій Гелетій.

Нові вимоги застосовуватимуться до операцій резидентів з експорту та імпорту товарів, здійснених із 5 квітня 2022 року. Для операцій, що проводилися до відповідної дати, граничні строки розрахунків становлять 365 днів.

Відповідні зміни внесені постановою Правління Національного банку України від 7 червня 2022 року № 113 "Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 24 лютого 2022 року № 18", яка набирає чинності з 8 червня.

Довідково

Національний банк України 4 квітня 2022 року з метою запобігання виведенню капіталу за кордон тимчасово скоротив граничні строки розрахунків за експортно-імпортними операціями, здійсненими з 5 квітня 2022 року, з 365 до 90 календарних днів.

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини