Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту

Із Державного реєстру фінансових установ виключені дві установи за власною ініціативою

Національний банк України виключив з Державного реєстру фінансових установ (ДРФУ) кредитну спілку “Скарбниця нації” та ПрАТ “Страхова компанія “В.І П.” на підставі поданих ними заяв.

Відповідне рішення ухвалене Комітетом з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг на засіданні 06 листопада 2020 року.

Нагадаємо, що у вересні цього року ПрАТ “СК “В. І П.” було анульовано усі ліцензії за її заявою. Станом на дату виключення з ДРФУ заборгованості за страховими виплатами в ПрАТ  “СК “В. І П.” немає. Обсяги страхових премій компанії за 9 місяців 2020 року склали 2,12 млн грн, водночас основним напрямом діяльності було обслуговування юридичних осіб. З фізичними особами компанія не працювала.

Кредитній спілці “Скарбниця нації” анульовані ліцензії на підставі її заяви ще попереднім регулятором - Нацкомфінпослуг. Станом на дату виключення кредитної спілки з ДРФУ в неї немає заборгованості перед кредиторами.

Довідково

Виключення небанківської фінансової установи з ДРФУ не є підставою для припинення дії укладених договорів про надання фінансових послуг. Фінансова установа й після виключення з ДРФУ повинна виконувати свої зобов’язання за укладеними договорами в повному обсязі. У разі невиконання небанківською фінансовою установою умов договору про надання фінансових послуг після виключення з ДРФУ споживач має право на захист своїх прав в порядку, передбаченому законодавством України.

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини