Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Каталог "Банкноти і монети України": опублікований випуск за 2020 рік

Каталог "Банкноти і монети України": опублікований випуск за 2020 рік

Національний банк опублікував новий випуск каталогу "Банкноти і монети України" за 2020 рік.

Каталог "Банкноти і монети України" за 2020 рік буде цікавим нумізматам, колекціонерам та усім, хто виявляє інтерес до історії та сьогодення грошового обігу в Україні.

Публікація нумізматичних каталогів – традиційна світова практика. Свої нумізматичні програми презентують центробанки та монетні двори Австрії, Німеччини, Франції, Канади, Австралії, США, Японії та інших країн.

Українське видання за період свого існування, змінюючи назви та форми, видавалося 21 раз. З 2019 року каталог "Банкноти і монети України" був трансформований в електронне видання. 

Цьогорічний електронний випуск розповідає про нумізматичну діяльність Національного банку та Банкнотно-монетного двору НБУ. Видання містить детальну інформацію про:

  • пам’ятні монети, уведені в обіг Національним банком України у 2020 році – це 40  пам’ятних монет (27 найменувань) загальним тиражем понад 3,7 млн штук (17 монет – зі срібла, 20 монет – з нейзильберу, 3 монети – зі сплаву на основі цинку);
  • банкноти гривні та обігові монети, що поповнили готівково-грошовий обіг торік, зокрема осучаснені банкноти номіналом 200 гривень та монети номіналом 10 гривень;
  • інвестиційні монети, випущені у 2020 році, зокрема минулого року інвестиційні монети "Архістратиг Михаїл" із срібла номіналом 1 гривня та із золота номіналом 2 гривні отримали оновлений дизайн аверсу.

Каталог зручний у використанні, структурований. Він доступний з будь-якого електронного носія та у разі необхідності може бути роздрукованим. Має дві версії – українську та англійську.

Довідково

Загалом Національний банк відчуває значний попит на свою нумізматичну продукцію. У 2020 році на внутрішньому ринку Національний банк реалізував 3,32 млн шт. пам’ятних та інвестиційних монет України, сувенірної та супутньої продукції на загальну суму 281,12 млн грн (у 2019 році – 1,79 млн шт. пам’ятних та інвестиційних монет України, сувенірної та супутньої продукції на загальну суму 273,32 млн грн).

Придбати пам’ятні монети та нумізматичну продукції Національного банку можна через різні канали реалізації:

  • Онлайн-замовлення Національного банку.
  • Інтернет-магазин Національного банку.
  • Мережу банків-дистриб’юторів (АТ "Ощадбанк", АТ АБ "УКРГАЗБАНК", АТ "АБ "РАДАБАНК", АТ "ТАСКОМБАНК").

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини