Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Коментар Національного банку щодо роботи АТ "Укрексімбанк"

Коментар Національного банку щодо роботи АТ "Укрексімбанк"

АТ "Укрексімбанк" працює в штатному режимі. Наглядова рада та Правління АТ "Укрексімбанк" забезпечують безперебійну роботу банку та обслуговування клієнтів, негативних змін фінансового стану та відпливу коштів не спостерігається.

Нагадаємо, Наглядова рада державного АТ "Укрексімбанк" 11 жовтня  звільнила голову Правління Євгена Мецгера на підставі його заяви про розірвання трудового договору. Виконуючим  обов’язки голови Правління АТ "Укрексімбанк" призначено Сергія Єрмакова на строк не більше шести місяців.

Національний банк України як регулятор банківського сектору очікує, що невдовзі  відповідно до вимог статті 7 Закону України "Про банки і банківську діяльність" буде оголошено конкурс на посаду голови Правління АТ "Укрексімбанк", за результатами якого Національному банку мають бути надані документи для погодження переможця відбору.

З метою захисту вкладників та кредиторів Національний банк і в подальшому буде пильно стежити за розвитком подій та станом корпоративного управління в АТ "Укрексімбанк".

АТ "Укрексімбанк" є системно-важливим банком та третім за розміром загальних активів у банківській системі, а отже його діяльність має вплив на стабільність усієї фінансової системи. Діючий менеджмент має продовжувати спрямовувати зусилля на забезпечення виконання власних стратегічних документів, зокрема щодо бізнес-діяльності та зменшення обсягу непрацюючих кредитів.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини