Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту

Коментар щодо подальшої роботи Департаменту ліцензування

Національний банк України повідомляє, що 9 співробітників Департаменту ліцензування НБУ подали заяви про звільнення з НБУ.

У зв’язку з цим інформуємо, що Департамент ліцензування продовжуватиме роботу у штатному режимі, виконуючи покладені на нього завдання і функції щодо реєстрації та ліцензування банків, фінансових установ та інших юридичних осіб, здійснення ліцензійних, узгоджувальних та реєстраційних дій на платіжному ринку.

На сьогодні штат Департаменту ліцензування – це 107 одиниць. Працівники Департаменту забезпечують повноцінне виконання підрозділом своїх функцій.

Новий керівник Департаменту та керівники структурних підрозділів, що входять до його складу, будуть призначатися на посади у порядку, встановленому пунктом 31 статті 15 Закону України «Про Національний банк України», та відповідно до встановлених у Національному банку процедур.

Налагоджені прозорі процеси мінімізують ризик стороннього впливу на операційну діяльність Департаменту ліцензування та роботу наглядових комітетів.

Для Національного банку безумовним пріоритетом є збереження колегіального підходу при ухваленні рішень, за якого розбіжності в експертних позиціях стають основою для професійних дискусій і нових можливостей, а не публічних звинувачень.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини