Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Конференція центробанків України та Польщі відбудеться в Києві 20-21 червня 2024 року

Конференція центробанків України та Польщі відбудеться в Києві 20-21 червня 2024 року

20-21 червня 2024 року відбудеться VIIІ Щорічна дослідницька конференція "Маневруючи у мінливому ландшафті: центральні банки в умовах нової реальності". Восьмий рік поспіль, за винятком вимушеної перерви у 2022 році, захід організовується Національним банком України спільно з Національним банком Польщі. Цьогоріч він пройде за підтримки Проєкту USAID "Інвестиції для стійкості бізнесу" та Міжнародного валютного фонду. 

Вперше з 2019 року Щорічна дослідницька конференція повернеться до формату офлайн-спілкування в Києві. Першого дня відбудуться дослідницькі сесії в онлайн-режимі. Другого дня – панельні дискусії на одній з київських локацій з можливістю долучитися до конференції в онлайн-форматі. 

Щорічна дослідницька конференція традиційно об’єднає міжнародну експертну спільноту. Дводенний захід передбачає виступи представників центральних банків, фінансових установ і провідних університетів світу з України, Польщі, Сполучених Штатів Америки, Великої Британії, Ірландії, Бельгії, Швейцарії, Молдови, Литви, Канади та інших країн, панельні дискусії та презентації дослідницьких робіт. 

Конференція присвячена стратегіям, які центральні банки можуть застосувати для ефективного управління економічними наслідками війни в Україні та пов'язаними з нею сучасними викликами

У межах дослідницьких панелей першого дня конференції представники Міжнародного валютного фонду, Європейського центрального банку, центробанків США, Канади, Польщі, Молдови та України, Банку міжнародних розрахунків, Центру досліджень міжнародної економіки (CREi) та західних університетів представлять дослідження на такі теми:

  • наслідки великих та асиметричних шоків для економічного розвитку;
  • взаємозв’язок між монетарною політикою та фінансовою стабільністю;
  • обмеження трансмісійного механізму монетарної політики;
  • роль фіскальної політики у забезпеченні макрофінансової стабільності;
  • інноваційні інструменти та нові напрями роботи центральних банків.

Ключовим спікером першого дня конференції стане член Консультативної ради Виконавчої ради Європейського центрального банку Френк Сметс, а хедлайнеркою другого дня – Гіта Гопінат, Перша заступниця директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду. 

Другий день дослідницької події фокусуватиметься на практичних аспектах макроекономічної політики. Передбачено три панельні дискусії "Повоєнне відновлення через європейську інтеграцію", "На шляху до відновлення: санкції, репарації та використання арештованих активів" та "Центральні банки в умовах нової реальності". 

Серед спікерів другого дня: представники МВФ, посольства США в Україні та представництва ЄС в Україні, центробанків Литви, Польщі та України, Уряду України, Інституту міжнародної економіки Петерсона, Інформаційно-аналітичного центру Брейгеля, консалтингової компанії "OGResearch" та Київської школи економіки. До дискусії доєднаються українські та іноземні експерти, науковці, викладачі та студенти, які активно долучаються до обговорення аналітичних і дослідницьких продуктів НБУ та регулярно беруть участь у дослідницьких заходах українського центробанку.

Запрошуємо усіх охочих долучатися до трансляції конференції

Відеотрансляція конференції здійснюватиметься на платформі zoom. Зареєструватися можна за посиланням. Робоча мова заходу – англійська. 

Перший день конференції, що передбачає дослідницькі сесії, транслюватиметься без синхронного перекладу, ураховуючи особливості таких сесій та важливість збереження тонкощів з виступів авторів. Другий день транслюватиметься із синхронним перекладом на українську мову. 

Програму та інформацію про доповідачів конференції можна переглянути за посиланням.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини