Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Концепцію та дизайн експозиції "Освітній центр "Музей грошей" розробить ТОВ "АМУЗЕУМ"

Концепцію та дизайн експозиції "Освітній центр "Музей грошей" розробить ТОВ "АМУЗЕУМ"

Переможцем Мистецького конкурсу з розроблення загальної креативної та просторової концепцій Освітнього центру "Музей грошей" Національного банку України та дизайну експозиції центру (далі – мистецький конкурс) стало ТОВ "АМУЗЕУМ", що спеціалізується на втіленні творчих і музейних проєктів. До кінця 2021 року ТОВ "АМУЗЕУМ" має розробити детальний дизайн експозиції та інтер'єру експозиційної частини Освітнього центру.

02 червня 2021 року відбувся завершальний тур мистецького конкурсу, участь у якому взяли:

  • ТОВ "АМУЗЕУМ";
  • ТОВ "Експомодуль Плюс";
  • ФОП Бурлака Олександр.

Компанії презентували свої роботи членам комісії, до якої, крім представників НБУ, увійшли:

  • член Міжнародної ради музеїв ICOM, директор Музею Революції Гідності Ігор Пошивайло,
  • заступник генерального директора з наукової роботи Музею історії міста Києва Олександр Пашковський,
  • заступник директора Департаменту містобудування та архітектури КМДА  Світлана Липівська,
  • головний архітектор ДІАЗ "Стародавній Київ" Київського наукового методичного центру по охороні, реставрації та використанню пам’яток історії, культури та заповідних територій Сергій Груздо,
  • головний спеціаліст відділу змісту освіти, мовної політики та освіти національних меншин головного управління шкільної освіти директорату дошкільної, шкільної, позашкільної та інклюзивної освіти Міністерства освіти і науки України Роман Гладковський.

У першому турі мистецького конкурсу комісія оцінювала: наявність відповідного досвіду в учасника; відповідність проєкту зазначеній тематиці, ідеї, цілям і пріоритетним завданням; наявність кваліфікованого персоналу або договорів із профільними дипломованими компаніями/фахівцями; вартість робіт та строк реалізації проєкту.

За результатами голосування комісії до другого туру вийшли ТОВ "АМУЗЕУМ" та ТОВ "Експомодуль Плюс". ФОП Бурлака Олександр набрав недостатню кількість балів для проходження до наступного туру. Причиною стала найвища вартість представленого проєкту, тривалий строк реалізації та відсутність наявних договорів із профільними фахівцями.

У другому турі голосування комісія оцінювала оригінальність ідеї, відповідність основній цільовій аудиторії; креативність, інноваційність, інклюзивність проєкту та його грамотне планування, придатність проєкту до реалізації.

Оцінювання за цими критеріями відбувалося за десятибальною шкалою. За результатами голосування ТОВ "АМУЗЕУМ" отримало 51,4 бала; ТОВ "Експомодуль Плюс" – 46 балів.

"Роботи всіх учасників конкурсу виконані на високому рівні й гідні бути реалізованими. Проте нашим завданням було обрати один проєкт. Команда "АМУЗЕУМ" змогла запропонувати найвигіднішу цінову пропозицію та концепцію, що базується на сучасних світових музейних тенденціях", – зазначила перший заступник Голови Національного банку, голова Конкурсної комісії мистецького конкурсу Катерина Рожкова.

Довідково

Національний банк розпочав реалізацію соціального проєкту "Освітній центр "Музей грошей" – єдиного в Україні центру надання безкоштовних практичних фінансових знань для всіх вікових категорій. Він має відкритися у 2023 році на Контрактовій площі в одній із будівель Національного банку. Основною метою центру стане підвищення фінансової грамотності українців, їх рівня знань та вмінь в області особистих фінансів. Місія центру – формувати нову фінансову культуру з метою зростання особистого добробуту українців.

Команда ТОВ "АМУЗЕУМ" (архітектурна музейна компанія повного циклу AMUSEUM) розробила й реалізувала низку музейних проєктів, таких як експозиція "Український схід" у Національному музеї історії України у Другій світовій війні, виставки "Гарет Джонс. Щоденник" та "Ген непокори: хроніки українського супротиву на Донеччині", "Людина в просторі степу" в ДОКМ, виставка до 75-х роковин депортації кримсько-татарського народу "Вкрадений Крим", проєкти національного заповідника "Софія Київська" тощо.

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини