Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Кредитній спілці анульовано ліцензії

Кредитній спілці анульовано ліцензії

Національний банк України застосував до КРЕДИТНОЇ СПІЛКИ "ДОПОМОГА" (ЄДРПОУ 25782386) захід впливу у вигляді відкликання (анулювання) всіх ліцензій на провадження діяльності з надання фінансових послуг.

Таке рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив 16 вересня 2022 року.

Національний банк у вересні цього року призначив проведення позапланової інспекційної перевірки зазначеної кредитної спілки. Під час спроби її здійснити було встановлено та зафіксовано факт відмови в проведенні перевірки. Особи, уповноважені представляти інтереси кредитної спілки на час проведення перевірки, в день перевірки за місцезнаходженням кредитної спілки були відсутні. Це унеможливило здійснення Національним банком позапланової інспекційної перевірки.

Відсутність протягом першого дня перевірки особи, уповноваженої представляти інтереси кредитної спілки на час проведення перевірки, є підставою для застосування заходу впливу у вигляді відкликання (анулювання) ліцензії на провадження діяльності з надання фінансових послуг. Це передбачено вимогами законодавства України, зокрема статтею 381 Закону України "Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг".

Рішення про застосування заходу впливу набирає чинності з 19 вересня 2022 року.

Довідково

Після відкликання ліцензій фінансова установа позбавляється права провадити діяльність за видами відкликаних ліцензій. Відкликання ліцензій не звільняє фінансову установу від виконання своїх зобов’язань за договорами про надання фінансових послуг.

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини