Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту

Ліквідовується неплатоспроможний ПАТ "Кредитпромбанк"

Національний банк України, продовжуючи розпочату процедуру виведення з ринку неплатоспроможного ПАТ "Кредитпромбанк", 02 червня 2015 року ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію цього банку.

У зв’язку із допущенням ПАТ "Кредитпромбанк" зменшення на п’ять і більше відсотків значення нормативу короткострокової ліквідності (Н6) нижче мінімального значення двічі протягом січня 2015 року, порушення банківського законодавства та нормативно-правових актів Національного банку України,  наявності загрози інтересам вкладників та інших кредиторів, цей банк було віднесено до категорії проблемних та призначення куратора – службовця Національного банку.

Після віднесення ПАТ "Кредитпромбанк" до категорії проблемних відбулося значне погіршення показників його діяльності. Крім того, банком не було надано у встановлений строк доопрацьований план фінансового оздоровлення з урахуванням суттєвого погіршення фінансового стану.

Власником істотної участі не були вжиті заходи для запобігання настання неплатоспроможності Банку.

У зв’язку з цим, ураховуючи вимоги статті 76 Закону України "Про банки і банківську діяльність", Правління Національного банку України прийняло рішення про віднесення ПАТ "Кредитпромбанк" до категорії неплатоспроможних (постанова Правління Національного банку України від 02.03.2015  № 151).

На виконання вимог статті 34 розділу VII Закону України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб" виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (далі – Фонд) наступного робочого дня після прийняття Національним банком рішення про віднесення Банку до категорії неплатоспроможних запроваджено тимчасову адміністрацію з 03.03.2015 до 02.06.2015 та призначено уповноважену особу Фонду для її здійснення.

Розглянувши відповідну пропозицію Фонду, Правління Національного банку України прийняло постанову від 02.06.2015 № 353 про ліквідацію та відкликання банківської ліцензії ПАТ "Кредитпромбанк".

Актуальну інформацію для вкладників ПАТ "Кредитпромбанк" можна переглянути на сайті Фонду.

Довідково

Станом на 03 червня 2015 року в Україні функціонує 130 банків (без урахування банків, де запроваджено тимчасову адміністрацію), із них 40 – з іноземним капіталом.

У рамках процесу очищення банківської системи впродовж 2014 – 2015 років Правління Національного банку України прийняло 49 рішень про віднесення банків до категорії неплатоспроможних, із них у 2015 році – 16. У 2014 – 2015 роках було відкликано банківську ліцензію та ліквідовано 39 банків (у тому числі анульовано банківські ліцензії двох банків, що розташовані на території АР Крим і міста Севастополя ), із них у 2015 році –20.

Загалом на сьогодні в категорії неплатоспроможних перебуває 12 банків, у стадії ліквідації – 44 банки.

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини