Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Мережа банків-ідентифікаторів Системи BankID НБУ зростає

Мережа банків-ідентифікаторів Системи BankID НБУ зростає

Протягом березня 2020 року ще два банки підключилися до Системи BankID НБУ у статусі абонента-ідентифікатора – АТ АКБ "Львів" та АТ "КРИСТАЛБАНК", а з 1 квітня приєднався й державний АТ "Укрексімбанк".

Таким чином вже 99% держателів платіжних карток на українському ринку можуть скористатися віддаленою ідентифікацією за допомогою Системи BankID НБУ. Ще 8 банків наразі перебувають у процесі приєднання до Системи BankID НБУ. 

Нагадаємо, що  однією з найбільш затребуваних послуг із використанням Системи BankID НБУ сьогодні є авторизація в мобільному застосунку "Дія". Отримати доступ до цифрових копій власних документів, сплатити штраф за порушення ПДР, записатися до листа очікування вакцинації та замовити довідки онлайн сьогодні має можливість уже практично кожен українець.

Використання Системи BankID НБУ для громадян досить просте й не потребує додаткової реєстрації, достатньо лише здійснити кілька простих кроків:

  • на сайті чи у мобільному застосунку установи, яка підключена до системи, обрати необхідну послугу та спосіб ідентифікації – Система BankID НБУ;
  • натиснути на лого банку, в якому у вас відкритий рахунок, пройти авторизацію та надати згоду на передачу даних;
  • після автентифікації одразу можна отримати послугу на вебпорталі без необхідності особистих візитів до тієї чи іншої установи.
Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини