Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
МВФ розширив програму Rapid Financing Instrument для отримання додаткового екстреного фінансування

МВФ розширив програму Rapid Financing Instrument для отримання додаткового екстреного фінансування

30 вересня 2022 року Рада виконавчих директорів Міжнародного валютного фонду затвердила розширення інструментів антикризового фінансування, що дасть змогу Україні звернутися за новим траншем у межах інструменту Rapid Financing Instrument (RFI). 

Це розширення (так зване антишокове продовольче вікно) передбачає надання додаткової антикризової допомоги країнам, які потерпають від суттєвого дефіциту платіжного балансу, викликаного глобальною продовольчою кризою. 

Україна планує скористатися цією можливістю і буде звертатися за додатковою допомогою в сумі близько 1,3 млрд дол. США від МВФ.  

"За цією програмою Україна запросить у МВФ близько 1,3 млрд доларів екстреного фінансування. Після схвалення Радою виконавчих директорів МВФ ці кошти можуть надійти вже в жовтні.

Ми дуже вдячні Фонду за допомогу. Цінуємо надану зараз підтримку, а також швидку реакцію на початку березня, коли Міжнародний валютний фонд виділив додаткове фінансування в сумі 1,4 млрд дол. США. 

Ми також сподіваємося на якнайшвидший початок роботи над новою повноцінною програмою МВФ для України. Ми готові до впровадження такої програми, незважаючи на невизначеності, спричинені військовими діями", – наголосив Голова Національного банку України Кирило Шевченко.

Довідково

Rapid Financing Instrument (RFI) надає можливість швидкого доступу до фінансової допомоги тим країнам, у яких виникли термінові потреби для збалансування платіжного балансу, зокрема внаслідок воєнних конфліктів.

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини