Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Національний банк анулював ТОВ "ЛІЗИНГ ТАЙМ" ліцензію на діяльність фінансової компанії через зв’язки з рф

Національний банк анулював ТОВ "ЛІЗИНГ ТАЙМ" ліцензію на діяльність фінансової компанії через зв’язки з рф

Національний банк України застосував до ТОВ “ЛІЗИНГ ТАЙМ” (ЄДРПОУ 41874576) захід впливу у вигляді анулювання ліцензії на діяльність фінансової компанії з огляду на визнання ділової репутації цієї установи небездоганною. Таким чином Національний банк продовжує реагувати на виявлені зв’язки власників небанківських фінансових установ з російською федерацією.

Рішення про визнання ділової репутації власника ТОВ “ЛІЗИНГ ТАЙМ” Грегорі Штульберга та ТОВ “ЛІЗИНГ ТАЙМ” небездоганною було ухвалене 26 серпня 2024 року.

Так, Національний банк виявив, що Грегорі Штульберг опосередковано (через компанію, зареєстровану у Великій Британії) володіє російським АКЦИОНЕРНЫМ ОБЩЕСТВОМ “АКЦИОНЕРНЫЙ КОММЕРЧЕСКИЙ БАНК “АЛЕФ-БАНК” (далі – АО “АКБ “АЛЕФ-БАНК”).

Нагадуємо, що Україна застосувала секторальні санкції до всього фінансового сектору російської федерації строком на 50 років відповідно до пункту 2 рішення Ради національної безпеки і оборони України від 22 лютого 2023 року, уведеного в дію Указом Президента України від 22 лютого 2023 року № 89/2023. Під дію секторальних санкцій потрапляє і АО “АКБ “АЛЕФ-БАНК”.

Згідно з чинним законодавством наявність інформації про те, що особа є одночасно власником істотної участі інших юридичних осіб, до яких застосовано, зокрема, санкції Україною, є ознакою її небездоганної ділової репутації, що відповідно є ознакою небездоганної ділової репутації фінансової компанії.

Рішення про анулювання ліцензії на діяльність фінансової компанії ТОВ “ЛІЗИНГ ТАЙМ” ухвалене Комітетом з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг 09 вересня 2024 року та набирає чинності з 10 вересня 2024 року.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини