Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Національний банк визнав ділову репутацію власника істотної участі ТОВ “ЛІЗИНГ ТАЙМ” та цієї фінансової компанії небездоганною

Національний банк визнав ділову репутацію власника істотної участі ТОВ “ЛІЗИНГ ТАЙМ” та цієї фінансової компанії небездоганною

Національний банк України ухвалив рішення про визнання ділової репутації власника істотної участі ТОВ “ЛІЗИНГ ТАЙМ” (ЄДРПОУ 41874576) Штульберга Грегорі Ісааковича (Schtulberg Gregory Isaakovich), а також ТОВ “ЛІЗИНГ ТАЙМ” небездоганною.

Національний банк продовжує виявляти зв’язки власників фінансових компаній з російською федерацією та відповідним чином реагує на виявлення таких фактів.

За результатами опрацювання наявної інформації Національний банк отримав підтвердження факту володіння Штульбергом Грегорі Ісааковичем російським АКЦИОНЕРНЫМ ОБЩЕСТВОМ “АКЦИОНЕРНИЙ КОММЕРЧЕСКИЙ БАНК “АЛЕФ-БАНК”, зокрема підтвердження від державних органів розвідувального співтовариства України.

Відповідно до пункту 2 рішення Ради національної безпеки і оборони України від 22 лютого 2023 року, уведеного в дію Указом Президента України від 22 лютого 2023 року № 89/2023, Україна застосувала секторальні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції) строком на 50 років до всіх банків, що зареєстровані / мають місцезнаходження в російській федерації, зокрема і до АО “АКБ “АЛЕФ-БАНК”.

Згідно з чинним законодавством наявність інформації про те, що особа є одночасно власником істотної участі інших юридичних осіб, до яких застосовано, зокрема, санкції Україною, є ознакою її небездоганної ділової репутації, що відповідно є ознакою небездоганної ділової репутації фінансової компанії.

Національний банк здійснить подальші дії щодо ТОВ “ЛІЗИНГ ТАЙМ”, пов’язані з визнанням ділової репутації фінансової компанії та її власника небездоганною.

Такі рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив 26 серпня 2024 року.

Рішення набирають чинності з дня їхнього ухвалення.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини